Ακούγεται απίστευτο στην Ελλάδα του 2014, μητέρες να εκλιπαρούν για ένα μπουκάλι γάλα για τα μωρά τους στην παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, κι όμως είναι αλήθεια!

Σύμφωνα με πληροφορίες, μητέρες εκλιπαρούν για να ταΐσουν τα παιδιά τους και ζητούν δείγματα γάλακτος από ιατρικούς επισκέπτες.

Αντιμέτωποι με αυτές τις εικόνες πόνου και εξαθλίωσης δεκάδων γονιών βρίσκονται καθημερινά γιατροί και νοσηλευτές στο συγκεκριμένο νοσοκομείο που αποκάλυψαν τον απίστευτο Γολγοθά πολλών οικογενειών.

Οι εξομολογήσεις παιδιάτρων που γίνονται μεσάζοντες για τις οικογένειες που δεν μπορούν να αγοράσουν ούτε γάλα, είναι συγκλονιστικές. Οι αυξημένες ανάγκες σε γάλα, οδηγούν τους εργαζομένους να ζητούν από τις εταιρείες ολοένα και περισσότερα δείγματα γάλακτος.

Πέρα από το γάλα, άλλοι γονείς αδυνατούν να πληρώσουν όχι μόνο τα φάρμακα για τα παιδιά τους, με αναπνευστικά συμπτώματα αλλά και την «μάσκα».

Αυτό έχει σαν συνέπεια οι μικροί ασθενείς να μπαινοβγαίνουν στην Παιδιατρική Κλινική, κάθε 3 ώρες, πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όχι μόνο ανασφάλιστοι αλλά και ασφαλισμένοι γονείς, οι οποίοι αδυνατούν να προπληρώσουν είτε τη μάσκα είτε τα φάρμακα.

Με διάφορες εκδηλώσεις ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, με τη συνδρομή και άλλων φορέων συγκεντρώνουν χρήματα προκειμένου να ενισχύσουν με φάρμακα και εμβόλια το Κοινωνικό Φαρμακείο, το οποίο καλύπτει και τις ανάγκες ανασφάλιστων στο νοσοκομείο.