​Στα χέρια της αστυνομίας έπεσαν τέσσερις Αλβανοί, 23, 28, 51 και 46 ετών, οι οποίοι είχαν πραγματοποιήσει διαρρήξεις σε δύο σπίτια σε χωριά της περιοχής.

Τα μέλη της σπείρας συνελήφθησαν την ώρα που έμπαιναν σε ενεχυροδανειστήριο για να πουλήσουν τα κλοπιμαία, ενώ όπως αποδείχθηκε οι συλληφθέντες μαζί με πέντε ακόμα Αλβανούς, τα τελευταία δύο χρόνια ρήμαζαν σπίτια σε όλη την Ελλάδα.

Η σπείρα εντόπιζε σπίτια στην επαρχία και στην Αττική. Ο ένας κράταγε τσίλιες και οι υπόλοιποι παραβίαζαν μπαλκονόπορτες και πόρτες εισόδου, έπαιρναν χρηματικά ποσά, κοσμήματα και αντικείμενα τα οποία και πουλούσαν αμέσως σε ενεχειροδανειστήρια.

Αρχηγός της ομάδας ήταν ένας 30χρονος Αλβανός υπήκοος, ο οποίος κρατείται στις φυλακές Χανίων.

Αυτό που έχει εξακριβωθεί από τις αρχές είναι ότι η σπείρα έχει πραγματοποιήσει 11 διαρρήξεις σε σπίτια στην Αττική, τα Ιωάννινα, την Πρέβεζα, την Λάρισα, την Κρήτη, τα Γρεβενά, τη Χίο, η Φθιώτιδα και την Εύβοια.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν πέντε ελληνικά διαβατήρια, ένα πλαστό αλβανικό διαβατήριο, μια πλαστή άδεια οδήγησης αλβανικών αρχών, κινητά τηλέφωνα, πλήθος κλοπιμαίων, εργαλεία με τα οποία πραγματοποιούσαν τις διαρρήξεις και 225 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.