Οι πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας καταδίκασαν την χθεσινό περιστατικό ξυλοδαρμού φοιτητών που συνέβη εντός του ιδρύματος.

Όπως σας γράψαμε νωρίτερα στο star.gr, το βράδυ της Τετάρτης 20 κουκουλοφόροι που κρατούσαν λοστούς και σιδερογροθιές εισέβαλαν στο κτίριο και άρχισαν να χτυπούν αδιακρίτως φοιτητές.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, τέσσερις φοιτητές -ένας εκ των οποίων υπέστη κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις- μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Δύο εξ αυτών εξακολουθούν να νοσηλεύονται εκτός κινδύνου, ενώ δύο άλλοι έλαβαν τις πρώτες βοήθειες και αποχώρησαν.

Ο αντιπρύτανης του ΠΑ.ΜΑΚ. Χάρρυς Παπαπανάγος δήλωσε: «Είναι περισσότερο από λυπηρό το γεγονός, το 2014 να υπάρχει τέτοια ωμή βία εντός των πανεπιστημίων- που αποτελούν κέντρα παιδείας, ήθους και πολιτισμού- η οποία να μην έχει καν πραγματική αιτία. Οι τέσσερις φοιτητές που χτυπήθηκαν δεν είχαν καμία σχέση με συμπλοκές, διενέξεις ή αντιπαραθέσεις».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Φοιτητών του πανεπιστημίου, Νίκο Μυριούνη, ο οποίος υπήρξε μάρτυρας του επεισοδίου, η χθεσινή μέρα δεν είχε τίποτα το ασυνήθιστο, ούτε διεξαγόταν στους χώρους του πανεπιστημίου κάποιο πάρτι φοιτητικής παράταξης.

Το περιστατικό, όπως είπε, σημειώθηκε γύρω στις 10.30 το βράδυ και αφορμή φαίνεται να στάθηκε λεκτική αντιπαράθεση που είχε νωρίτερα ο ίδιος «με κοπέλα που φαινόταν να ανήκει στον αντεξουσιαστικό χώρο», όταν την εμπόδισε να σκίσει αφίσες παράταξης, που είχαν αναρτηθεί μέσα στο πανεπιστήμιο.