​Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία που έχουν έλθει στο φως και αφορούν το κύκλωμα διακίνησης λαθρομεταναστών στο Ηράκλειο.

Το μεσημέρι της Τετάρτης, ο ταξίαρχος, Αστυνομικός Διευθυντής Ηρακλείου, Μιχάλης Καραμαλάκης έδωσε συνέντευξη Τύπου. Εκεί εξήγησε τον τρόπο που λειτουργούσαν οι διακινητές, με αφορμή την εξάρθρωση του κυκλώματος που πραγματοποίησαν χθες οι αρχές εντοπ��ζοντας τις δύο σύγχρονες φυλακές ανθρώπων που ήλθαν στη χώρα μας για να αναζητήσουν μια καλύτερη ζωή.

Συνολικά συνέλαβαν 8 διακινητές, ανάμεσα τους και ένας Κρητικός. Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου ενώ οι διακινητές αναμένεται να περάσουν αργότερα το κατώφλι του εισαγγελέα Ηρακλείου.

Όπως σας γράψαμε και στο star.gr η πρώτη έφοδος συνέβη τη�� Τρίτη το πρωί στη Χριστομιχάλη Ξυλούρη όπου βρέθηκαν οι πέντε συλληφθέντες (διακινητές) αλλοδαποί υπήκοοι Συρίας, κρατούσαν ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ 19 λαθρομετανάστες, υπηκόους Συρίας, ηλικίας από 19 έως 45 ετών, μεταξύ των οποίων και 10 ΑΝΗΛΙΚΑ ΠΑΙΔΙΑ.

Επιπλέον, στην συγκεκριμένη οικία, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, το χρηματικό ποσό των 1.550 ευρώ και 51 κινητά τηλέφωνα, ενώ κατασχέθηκε και ένα αμάξι που φέρεται να ήταν το μέσο μεταφοράς των παράνομων μεταναστών.

Λίγες ώρες αργότερα, ακολούθησε δεύτερη έφοδος σε οικία στα Καλέσα, όπου διαπιστώθηκε ότι οι τρείς αλλοδαποί και ο 45χρονος ημεδαπός (διακινητές), κρατούσαν παράνομα, 28 λαθρομετανάστες υπηκόους Συρίας, ηλικίας από 18 έως 42 ετών ανάμεσα στους οποίους και 1 ΑΝΗΛΙΚΟ ΠΑΙΔΙ.

Επίσης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα περίστροφο με πέντε πλήρη φυσίγγια και 27 κινητά τηλέφωνα, ενώ κατασχέθηκε ακόμη ένα όχημα.

Όπως προέκυψε από την διενεργηθείσα προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, τα μέλη της οργάνωσης διευκόλυναν την είσοδο των λαθρομεταναστών στη χώρα μας και τους φυλάκιζαν σε διάφορα διαμερίσματα, τα οποία ενοικίαζαν προσωρινά, ενώ στη συνέχεια τους προωθούσαν σε διάφορες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έναντι του χρηματικού ποσού των 3.000 ευρώ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ.