​Σε 24ωρη απεργία προχωρούν την Παρασκευή 9 Απριλίου και οι δάσκαλοι, οι οποίοι την ίδια μέρα προγραμματίζουν για τις 12 το μεσημέρι συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας.

Τη συμμετοχή της στη γενική απεργία ανακοίνωσε η ΟΛΜΕ, εκφράζοντας για ακόμη μία φορά την αντίθεσή της στις απολύσεις εκπαιδευτικών, αλλά και αντιδρώντας στην προωθούμενη αξιολόγηση στα σχολεία.

Η ΔΟΕ ανακοίνωσε την κλιμάκωση της αντίδρασης στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και καλεί σε συμμετοχή στην απεργία, τις συγκεντρώσεις με σκοπό να σταματήσουν «τα σεμινάρια της ντροπής που απευθύνονται στους νέους αξιολογητές και επαναφέρουν τον "επιθεωρητισμό" και την οπισθοδρόμηση που έχει καταδικαστεί στις συνειδήσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας και της κοινωνίας».

Ακόμα αποφασίστηκε να ζητηθεί νέα συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, ώστε να παρέμβει για το θέμα των διαθεσιμοτήτων - απολύσεων.

Η ΟΛΜΕ χαρακτηρίζει αντιεκπαιδευτικό τον νόμο 4186/2013 και ζητεί να μην εφαρμοστεί η Τράπεζα Θεμάτων στις φετινές εξετάσεις της Α΄ Λυκείου.