​Τα πάνω κάτω έχει φέρει ένας δικομανής γονέας σε δημοτικό σχολείο της Αθήνας φέρνοντας σε κατάσταση τρέλας μαθητές και εκπαιδευτικούς!

Και όλα αυτά επειδή χάθηκαν 2,20 ευρώ!!!!

Η ιστορία ξεκίνησε λίγες μέρες πριν από τα περασμένα Χριστούγεννα όταν ένα μικρό αγόρι κατηγορήθηκε από τον πατέρα συμμαθητή του ότι έκλεψε το παραπάνω ποσό. Ο πατέρας μάλιστα, δικαστής στο επάγγελμα, απαίτησε από τη δασκάλα να τιμωρήσει παραδειγματικά τον μαθητή της!

Η δασκάλα όμως επέλεξε ένα πιο παιδαγωγικό τρόπο για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που είχε προκύψει.

Ο δικαστής όμως εξοργίστηκε που εκείνη δεν ακολούθησε την «διαταγή» του. Έτσι απαίτησε να γίνει ανάκριση μέσα στη σχολική τάξη και όταν η δασκάλα αρνήθηκε την κατηγόρησε ότι συγκαλύπτει τον κλέφτη και με εισαγγελική εντολή απαίτησε και πήρε τα προσωπικά στοιχεία των παιδιών όλης της τάξης.

Αυτό εξόργισε εκπαιδευτικούς και γονείς και τελικά ο μικρός μαθητής (που δεν είναι σίγουρο ότι αφαίρεσε από τον συμμαθητή του τα δύο ευρώ) στιγματίστηκε και οι γονείς του δεν ξέρουν τι να κάνουν για ν΄ αντιμετωπίσουν την κατάσταση του παιδιού τους.

Από την άλλη πλευρά η δασκάλα πέρασε από ΕΔΕ μετά τις καταγγελίες του δικαστή. Και ναι μεν αθωώθηκε, αλλά ο δικαστής επιμένει να επανεξετασθεί η υπόθεση.

Πριν από μερικές μέρες όλοι οι δάσκαλοι του σχολείου κατέθεσαν αναφορά κατά του δικαστή, στον πρόεδρο του Αρείου Πάγου και στον εισαγγελέα Εφετών Αθήνας, ζητώντας να παρέμβει η Δικαιοσύνη, καθώς δέχονται κάθε μέρα παρενοχλήσεις και αθέμιτες παρεμβάσεις στην άσκηση των καθηκόντων τους, λεκτικές απειλές και απαξιωτικά σχόλια, όπως «έχω τη δύναμη να κλείσω ακόμα και το σχολείο», «θα τη βγάλω σε αργία», «μην τα βάζετε με τον δικαστή», «θα πάω στον Ρακιντζή».