​Η οργάνωση «Μαχόμενοι Σχηματισμοί» ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση που πραγματοποιήθηκε στις 28 Μαρτίου στα γραφεία του Εθνικού Ινστιτούτου Εργασίας στα Πατήσια.

Άγνωστοι τηλεφώνησαν στην ιστοσελίδα zougla.gr και ενημέρωσαν ότι κάτω από ΚΑΦΑΟ του ΟΤΕ στα Πατήσια έχουν αφήσει ένα στικάκι που περιέχει την προκήρυξη.

Σ' αυτήν, οι συντάκτες της αναφ��ρουν ότι με τέτοιου είδους ενέργειες «επιδιώκουν να ζήσουν τον πολιτικό θάνατο του καθεστώτος», και στηλιτεύουν τις συνθήκες εργασίας που έχουν διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια.

Περιγράφουν επίσης ακριβώς πώς πραγματοποίησαν το τρομοκρατικό τους χτύπημα, παραβιάζοντας την είσοδο και σπάζοντας το τζάμι της πόρτας για να τοποθετήσουν μέσα στα γραφεία του Ινστιτούτου τα γκαζάκια.

«Επιδιώκουμε να ζήσουμε τον πολιτικό θάνατο του καθεστώτος, εξελίσσοντας το βάθεμα της ρήξης, οξύνοντας το αρνητικό κλίμα. Να κατευθύνουμε τη διάχυτη αγανάκτηση προς έναν επαναστατικό δρόμο, δηλαδή να αναπτύξουμε τη συνείδηση της Τάξης», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην προκήρυξη.