​Την Τετάρτη αναμένονται οι συλλήψεις των οκτώ σωφρονιστικών υπαλλήλων των φυλακών Νιγρίτας Σερρών, για τους οποίους έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης για τον βασανισμό μέχρι θανάτου του 42χρονου Αλβανού βαρυποινίτη, Ιλία Καρέλι.

Το απόγευμα της Τρίτης το Δικαστικό Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Άμφισσας, αφού μελέτησε την δικογραφία που σχηματίστηκε από την Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, εξέδωσε βούλευμα με το οποίο διαβίβασε την υπόθεση στον εισαγγελέα Σερρών.

Στο βούλευμα αναφέρεται ότι, με βάση τα στοιχεία της έρευνας, ο τόπος και χρόνος τέλεσης των θανατηφόρων χτυπημάτων είναι εντός των ορίων του νομού Σερρών, γεγονός το οποίο επί της ουσίας απαλλάσσει από οποιαδήποτε σκιά συμμετοχής στον θανατηφόρο βασανισμό τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους των φυλακών Μαλανδρίνου Φωκίδας και τους αστυνομικούς του Τμήματος Ιτέας.

Την υπόθεση επομένως χειρίζονται πλέον οι δικαστικές αρχές των Σερρών.

Η εξέλιξη αυτή καθυστερεί προς το παρόν τις συλλήψεις των οκτώ σωφρονιστικών υπαλλήλων, αφού χρειάζεται κάποιος χρόνος μέχρι να ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες.

Επίσης, διευκρινίστηκε από την αστυνομία, ότι την Τρίτη δεν έγινε καμία σύλληψη για τον θάνατο του Αλβανού βαρυποινίτη και συγκεκριμένα ότι δεν συνελήφθησαν τρεις σωφρονιστικοί υπάλληλοι, όπως ανέφεραν το μεσημέρι κάποιες πληροφορίες από τις Σέρρες.