​Οι φαρμακοποιοί μπορεί να ανέστειλαν την απεργία τους, όμως στην Αττική κάποιοι αποφάσισαν να κάνουν τη στάση εργασίας (2 το μεσημέρι με 8 το απόγευμα) που αποφάσισε η γενική τους συνέλευση.

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος της Αττικής είχε καλέσει τους φαρμακοποιούς να κατεβάσουν ρολά για να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση των συνδικάτων στην πλατεία Κλαυθμώνος. Οι πολίτες πάντως μετά τις ουρές των προηγούμενων ημερών προσπαθούν να εξηγήσουν τη στάση των φαρμακοποιών.

Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού συλλόγου της Αττικής εξήγησε στο STAR για ποιο λόγο αποκάλεσε τον υπουργό Yγείας περιφερόμενο ψυχοπαθή κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέλευσης των φαρμακοποιών διευκρινίζοντας πως ο Υπουργός αποκαλεί αριστερό και Συριζαίο όποιον διαφωνεί και του βάζει ταμπέλα.

Οι φαρμακοποιοί της Αττικής προσανατολίζονται στο να σταματήσουν τις εφημερίες με εξαίρεση τα σαββατοκύριακα και να κρατήσουν μόνο τις διανυκτερεύσεις, κι αυτό όπως λένε γιατί πολλοί συνάδελφοι τους έχουν ήδη δηλώσει την επιθυμία να εξαιρεθούν από τις εφημερίες εξαιτίας του διευρυμένου ωραρίου.

Ο Κωνσταντίνος Λουράντος δήλωσε στο STAR: «Εφημερίες έχουμε όταν τα φαρμακεία είναι υποχρεωτικώς κλειστά. Ποτέ είναι υποχρεωτικώς κλειστά; Τις διανυκτερεύσεις, Κυριακές και αργίες, τις άλλες ώρες ας ψάξει ο κόσμος το φαρμακείο που θέλει να είναι ανοιχτό».

Οι φαρμακοποιοί με ανακοίνωσή τους θεωρούν ανεπιθύμητο τον υπουργό Υγείας στο συνέδριο τους το ερχόμενο σαββατοκύριακο και του ζητούν να μην παραβρεθεί.