​Πρώτη ανάρτηση: 01/04/2014 19:16

Με ένταση, επεισόδια και 8 προσαγωγές ολοκληρώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας οι τρεις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας με αφορμή τη συνάντηση των υπουργών οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ecofin), παρά την απαγόρευση που ισχύει.

Η ένταση κορυφώθηκε γύρω στις 20:00 το βράδυ στην οδό Σταδίου και Κολοκοτρώνη όπου είχαν στήσει φραγμό οι αστυνομικοί και κάποιοι διαδηλωτές προσπάθησαν να τον σπάσουν και να πάνε προς την Βουλή, κάτι που δεν τους επετράπη.

Τότε η αστυνομία έκανε περιορισμένη χρήση χημικών κατά διαδηλωτών μελών της «ΑΝΤΑΡΣΥΑ» στο ύψος της Σταδίου και προέβη σε οκτώ προσαγωγές.

2066662.jpg
Μέσω της οδού Ακαδημίας προς την πλατεία Κάνιγγος κινήθηκαν οι δυο πορείες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, που πραγματοποίησαν νωρίτερα συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος και τα Προπύλαια. Η τρίτη συγκέντρωση από μέλη του ΠΑΜΕ έγινε στην Ομόνοια.

2066664.jpg
Σύμφωνα με εκτιμήσεις της αστυνομίας στο κέντρο βρέθηκαν πάνω από 5.000 άτομα!

2066665.jpg
2066659.jpg
Οι δρόμοι που έμειναν κλειστοί ήταν: η Πανεπιστημίου, η Ακαδημίας, η Σταδίου, η Αιόλου και η Πειραιώς από τη Σωκράτους και οι παρακείμενές τους.

2066470.jpg
Συγκεκριμένα, έκλεισε η οδός Σταδίου, όπου στο ύψος της οδού Αμερικής τοποθετήθηκαν κλούβες της αστυνομίας, προκειμένου να μην επιτραπεί η προσέγγιση των συγκεντρωμένων, στο Ζάππειο Μέγαρο όπου συνεδριάζει το Ecofin. Στο σημείο βρέθηκε η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και αρκετοί ακόμη φορείς.

2066468.jpg
Ωστόσο έκλεισε και η Βασ. Όλγας και στα δυο ρεύματα.

Η παρουσία της αστυνομίας ήταν ισχυρή, ενώ κλούβες των ΜΑΤ είχαν αποκλείσει την πρόσβαση στην οδό Ομήρου.

2066451.jpg

Στην πρώτη γραμμή της πορείας, ήταν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Δημήτρης Στρατούλης και Γρηγόρης Kαλομοίρης.

Κάποιοι διαδηλωτές έφτασαν στον φραγμό στην οδό Κολοκοτρώνη και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν να διασπάσουν τον κλοιό, να περάσουν και να συνεχίσουν την πορεία, κάτι που δεν έγινε δεκτό. Με αποτέλεσμα, όλη η πορεία να σταματήσει και να διασπαστεί. Ένα τμήμα της πορείας παρέμεινε στην Σταδίου και ένα άλλο είχε πάει στην Πανεπιστημίου, όπου και εκεί υπήρξε ένταση!

Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση του γενικού αστυνομικού διευθυντή Αττικής, απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις που έχουν προγραμματιστεί στο κέντρο της Αθήνας για την Τρίτη και την Τετάρτη, ενώ κλειστοί είναι οι σταθμοί του μετρό σε Σύνταγμα και Ακρόπολη.