​Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις σχετικά με τον θάνατο του Αλβανού βαρυποινίτη Ιλί Καρέλι, ο οποίος την 25η Μαρτίου είχε δολοφονήσει με αυτοσχέδιο μαχαίρι τον υπαρχιφύλακα Γιώργο Τσιρώνη στις φυλακές Μαλανδρίνου.

Στο φως της δημοσιότητας δόθηκε και η τελευταία φωτογραφία του κρατούμενου, στο κελί του, στις φυλακές της Νιγρίτας, όπου βρέθηκε νεκρός.

Στη φωτογραφία αυτή, που έχει ληφθεί από τις κάμερες που είχαν στηθεί και παρακολουθούσαν κάθε κίνηση του Καρέλι, τον δείχνει σκεπασμένο να κοιμάται στο κρεβάτι του μέσα στο κελί του.

Ο 42χρονος βαρυποινίτης, είχε 11 καταδίκες, οι περισσότερες ερήμην, για κλοπές, ενώ είχε καταδικασθεί σε 14 χρόνια κάθειρξη.

Τον Μάιο του 2006 είχε αποφυλακισθεί, όμως ένα χρόνο μετά συνελήφθη και πάλι για επιδρομή στο σπίτι της οδού Καλύμνου στο Νέο Ηράκλειο, όπου αποπειράθηκε να δολοφονήσει τη γυναίκα που έμενε στο σπίτι και να πνίξει με αλυσίδα τον σύζυγό της.

Το 2013, που έγινε η δίκη για την υπόθεση αυτή σε δεύτερο βαθμό, η ποινή μετατράπηκε από απόπειρα ανθρωποκτονίας, σε πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών και η ποινή μειώθηκε από 20 στα 12 χρόνια.