​Δραματικές στιγμές βιώνουν όλοι οι εθελοντές και οι εκπρόσωποι των αρχών και φορέων που βρίσκονται στο Εκθεσιακό Κέντρο της Αγυιάς στα Χανιά, όπου μετά τις 4 μ.μ άρχισαν να καταφθάνουν οι μετανάστες που αποβιβάστηκαν στην Παλαιόχωρα.

μεταναστες-9.jpg
Νεογέννητα, μωρά και μικρά παιδιά μαζί με τις μητέρες τους, σε εξαθλιωμένη κατάσταση και με συμπτώματα αφυδάτωσης βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής του κλιμακίου γιατρών του Νοσοκομείου Χανίων και των διασωστών.

μεταναστες-11.jpg
Συνολικά πρόκειται για 49 παιδιά από 40 ημερών έως 14 ετών.

μεταναστες-14.jpg
Μάλιστα, όπως τόνισε ο Διευθυντής Ιατρικών Υπηρεσιών του Νοσοκομείου κ. Γιώργος Αρχοντάκης, ήδη έχουν ετοιμασθεί περίπου 50 κλίνες στο Νοσοκομείο έτσι ώστε να διακομισθούν αμέσως εκεί, όσοι κριθεί αναγκαίο να χρειαστούν νοσοκομειακή περίθαλψη.

μεταναστες-15.jpg
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος, ήδη δύο από τους μετανάστες διακομίσθηκαν για προληπτικούς λόγους στο Νοσοκομείο, ενώ μετά την εξέταση που έγινε από τους γιατρούς, άλλα δέκα άτομα θα μεταφερθούν στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.

μεταναστες-18.jpg
Από την πλευρά του ο Αντινομάρχης Χανίων κ. Απόστολος Βουλγαράκης τόνισε πως όλα τα παιδιά μαζί με τους γονείς τους θα μείνουν σε ξεχωριστή θερμαινόμενη αίθουσα.

μεταναστες-19.jpg
μεταναστες-20.jpg
Στην οργάνωση που έχει γίνει για τις συνθήκες υγιεινής με φορητά χημικά αποχωρητήρια, αλλά και για την σίτισή τους με είδη τα οποία προσφέρουν τα super market της περιοχής, αναφέρθηκε ο Αντιδήμαρχος Χανίων κ. Μανούσος Λιονάκης.

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ-ΑΓΥΙΑ-01-ΥΔΑΤ.jpg
ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ-ΑΓΥΙΑ-02-ΥΔΑΤ.jpg
Σημαντικό��ατη και καίρια είναι η εργασία των εθελοντών του Ερυθρού Σταυρού ακόμη και από την στιγμή που έφτασε το φορτηγό πλοίο στα ανοιχτά της Παλαιόχωρας.

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ-ΑΓΥΙΑ-03-ΥΔΑΤ.jpg
Όπως είπε ο Λιμενάρχης Χανίων, από τους 345 μετανάστες, οι 256 είναι άνδρες, οι 20 γυναίκες και υπάρχουν 49 παιδιά. Όλοι δήλωσαν πως κατάγονται από Συρία και Αίγυπτο, ενώ από τις αρχές γίνονται έρευνες για να εντοπιστούν οι "δουλέμποροι" που - ως συνήθως - προσπαθούν να κρυφτούν ανάμεσα στους μετανάστες.

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ-ΑΓΥΙΑ-05-ΥΔΑΤ.jpg
ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ-ΑΓΥΙΑ-04-ΥΔΑΤ.jpg