​Με αφορμή την εκστρατεία που έχει ξεκινήσει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Κυστικής Ίνωσης, το πρωινό του Μega είχε ως καλεσμένο τον Δ.Κοντοπίδη ο οποίος πάσχει από την ασθένεια αλλά είναι και ο αντιπρόεδρος του συλλόγου. Η κυστική ίνωση είναι μια θανατηφόρα ασθένεια του πνεύμονα και αποτελεί τη πιο συχνή νόσο στη Λευκή Φυλή.

Ο νεαρός άνδρας που σπουδάζει αρχιτεκτονική και κατεβαίνει ως υποψήφιος με «Το Ποτάμι», ανέφερε μεταξύ άλλων πως "όταν έρχεσαι αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο του θανάτου, τότε αρχίζεις να βιώνεις τη ζωή σου λί��ο πιο έντονα και εκτιμάς και το κάθε σου λεπτό πάνω στη γη".

Τα ποσοστά στη χώρα μας είναι ιδιαίτερα αυξημένα μιας και κάθε εβδομάδα γεννιούνται 1 με 2 παιδιά που πάσχουν από Κυστική Ίνωση και δυστυχώς δεν έχουμε τις κατάλληλες υποδομές οπότε το χρονικό όριο είναι λιγότερο από 40 έτη. Υπάρχει βέβαια το ενδεχόμενο της μεταμόσχευσης πνεύμονα που σου δίνει 10 επιπλέον χρόνια ζωής.

Έτσι ο σύλλογος αποφάσισε να «πάρει πιο ζεστά» το θέμα και ξεκίνησε ολόκληρη καμπάνια στην προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων για παιδιά που δεν έχουν τα λεφτά να κάνουν μεταμόσχευση, φτιάχνοντας ακόμα και τηλεοπτικό σποτ. Η καμπάνια έχει ως τίτλο: «Η κάθε μας ανάσα πιο κοντά στα όνειρα μας».