​Άνοιξε η γη και κατάπιε το Boeing 777 της πτήσης MH370 της εταιρείας Malaysia Airlines. Αυτό σκέφτεται κανείς, βλέποντας τις εξελίξεις των ερευνών που εξακολουθούν να παραμένουν άκαρπες τρεις βδομάδες μετά την μοιραία πτήση , παρά τις υπεράνθρωπες ταυτόχρονες προσπάθειες πολλών κρατών.

Δέκα πλοία και άλλα τόσα αεροσκάφη ερευνούν μια μεγάλη περιοχή στον Ινδικό Ωκεανό δυτικά του Περθ, προσπαθώντας να βρουν κάποιο ίχνος του Boeing. Ένα σκάφος του αυστραλιανού Πολεμικού Ναυτικού, το Ocean Shield, εξοπλίσθηκε σήμερα με μια εξελιγμένη αμερικανική συσκευή εντοπισμού μαύρων κουτιών και με ένα μη επανδρωμένο υποβρύχιο σκάφος και αναμένεται να αποπλεύσει για να συμμετάσχει αργότερα σήμερα στις έρευνες.

Το θρίλερ εξεύρεσης του αεροσκάφους ωστόσο δεν αποκλείεται να διαρκέσει χρόνια, όπως δήλωσε σήμερα αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ.

Πιο συγκεκριμένα, ο πλοίαρχος του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού Μαρκ Μάθιους, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τη συσκευή εντοπισμού μαύρων κουτιών, δήλωσε προς δημοσιογράφους στη Ναυτική Βάση Στίρλινγκ κοντά στο Περθ πως η έλλειψη πληροφοριών για το πού έπεσε το αεροπλάνο αποτελεί σοβαρό εμπόδιο για την ανεύρεσή του.

«Αυτή τη στιγμή η περιοχή έρευνας είναι βασικά ο Ινδικός Ωκεανός. Για να ερευνηθεί χρειάζεται χρόνος που δεν είναι δυνατό να διατεθεί», είπε χαρακτηριστικά.

«Αν συγκρίνεις αυτό με την πτήση 447 της Air France, εκεί είχαμε πολύ καλύτερες πληροφορίες για τη θέση που βρισκόταν το αεροπλάνο όταν έπεσε στο νερό», δήλωσε αναφερόμενος στο αεροπλάνο που συνετρίβη το 2009 κοντά στη Βραζιλία και χρειάσθηκαν περισσότερο από δύο χρόνια για να βρεθεί.

Ένα συγγνώμη ζητούν οι συγγενείς των θυμάτων

Malaysia-Flight-370-families-jpg.jpguntitled.png

Την ίδια ώρα, οι Κινέζοι συγγενείς των επιβατών του άφαντου Boeing, που ταξίδεψαν στην Κουάλα Λουμπούρ προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τους χειρισμούς της μαλαισιανής κυβέρνησης απαιτούν εξοργισμένοι μια επίσημη συγγνώμη από τις αρχές της Μαλαισίας .

805063-ae2b92a6-b76e-11e3-9580-78f49dffd642.jpg

Την Κυριακή αρκετές δεκάδες συγγενείς των επιβατών συγκεντρώθηκαν, σε ξενοδοχείο της μαλαισιανής πρωτεύουσας και ανάρτησαν πανό που καταδικάζει τον χειρισμό των μαλαισιανών αρχών.

Την ίδια ώρα, οι Κινεζικές ασφαλιστικές εταιρείες έχουν αρχίσει ήδη να καταβάλλουν αποζημιώσεις στους συγγενείς των θυμάτων.

ΒΙΝΤΕΟ STAR