​Επίθεση εξαπέλυσε κατά του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, αλλά και της κυβέρνησης, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κωνσταντίνος Λουράντος.

Σε συνέντευξη τύπου που έδωσε έκανε λόγο για πόλεμο που θα συνεχιστεί και μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου «θα σας πολεμήσουμε και μετά την ψήφιση του νόμου», προαναγγέλλοντας τη συνέχιση των κινητοποιήσεων και μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου. Πρόσθεσε μάλιστα ότι: «έρχονται εκλογές. Είμαστε απέναντί σας. 11.000 φαρμακεία θα είναι ο τάφος σας».

Ο ίδιος κάλεσε τους βουλευτές να σκεφτούν ότι έχουν εκλεγεί από τον ελληνικό λαό και ότι δεν είναι αρνιά σε μαντρί κομμάτων.

Ακόμα, προσφυγή στην ελληνική δικαιοσύνη και τα ευρωπαϊκά δικαστήρια προανήγγειλε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ), που αντιτίθεται έντονα στις ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου για τα φαρμακεία.

Σύμφωνα με τον ΠΦΣ, το νομοσχέδιο ευνοεί με τον πιο σαφή και ξεκάθαρο τρόπο τα μεγάλα συμφέροντα εκτός φαρμακείου, προκαλεί ανεπανόρθωτη βλάβη σε 12.000 φαρμακεία και στις 30.000 οικογένειες που ζουν από αυτά.