​Δυσάρεστες μνήμες ξύπνησαν την Πέμπτη στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Χανίων, όπου εκδικαζόταν η έφεση του 33χρονου Ζαχαρία Λαγουδάκη, ο οποίος το 2008 είχε δολοφονήσει εν ψυχρώ με ένα μαχαίρι τον 21χρονο φοιτητή Μανώλη Χορευτάκη.

Το δικαστήριο καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη τον 33χρονο κτηνοτρόφο, ο οποίος πριν από έξι χρόνια, για μια εντελώς ασήμαντη αφορμή δολοφόνησε τον τριτοετή φοιτητή του Πανεπιστημίου Κρήτης με μια μαχαιριά στην καρδιά.

Ο εισαγγελέας χαρακτήρισε τον δράστη «άτομο ιδιαίτερα επικίνδυνο για το κοινωνικό σύνολο», ενώ το δικαστήριο του επέβαλε ισόβια στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων και ποινή φυλάκισης 12 μηνών για οπλοχρησία.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο άτυχος Μανώλης Χορευτάκης μετά από νυχτερινή έξοδο με την παρέα του επέστρεφε στο σπίτι του. Λίγο πριν τις 05:00 το πρωί πέρασε μπροστά από ένα σουβλατζίδικο, όταν ένας από το��ς θαμώνες πέταξε έξω ένα σουβλάκι και έπεσε πάνω στον 21χρονο φοιτητή.

Όταν λοιπόν πήγε να ζητήσει τον λόγο, ο Λαγουδάκης άρχισε να τον χτυπά και τον μαχαίρωσε στην καρδιά με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.