Ο Aντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Νίκος ��αντελής αποφάσισε ότι δεν θα αποφυλακιστούν η σύζυγος και η κόρη του Παύλου Ψωμιάδη, πρώην επικεφαλής του ασφαλιστικού ομίλου ΑΣΠΙΣ.

Και αυτό γιατί ο κ. Παντελής δεν έκανε δεκτή την αίτηση αναίρεσή της Μαρίας (συζύγου) και Όλγας (κόρης) Ψωμιάδη, κατά της απόφασης με την οποία κρίθηκαν προφυλακιστέες.

Ο εισαγγελικός λειτουργός έκρινε αβάσιμους όλους τους ισχυρισμούς της Μαρίας και Όλγας Ψωμιάδη που προέβαλαν στην αίτηση αναίρεσης κατά της προφυλάκισής τους.

Ακόμη, ο κ. Παντελής αποφάνθηκε ότι δεν συντρέχει λόγος να αναιρεθεί η απόφαση για την προφυλάκιση της συζύγου και της κόρης του Παύλου Ψωμιάδη.

Η σύζυγός, η κόρη και ο γιος του Παύλου Ψωμιάδη, αντιμετωπίζουν τις κακουργηματικές κατηγορίες της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και της εγκληματικής οργάνωσης στο πλαίσιο της οποίας φέρονται να διέπραξαν αδικήματα, όπως είναι η απάτη, η υπεξαίρεση και η απιστία.

Να σημειωθεί ότι ο γιος του Παύλου Ψωμιάδη, Δανιήλ Ψωμιάδης, είναι και αυτός προφυλακισμένος, αλλά δεν κατέθεσε αίτηση αναίρεσης στον Άρειο Πάγο κατά της προσωρινής του κράτησης.

Όπως είναι γνωστό, ο Παύλος Ψωμιάδης είναι ήδη προφυλακισμένος από τον Δεκέμβριο του 2010 εκτίοντας ποινή κάθειρξης 8 ετών για την υπόθεση της πλαστής εγγυητικής επιστολής ύψους 550 εκατ. ευρώ που είχε προσκομίσει το 2009 στην Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης, ενώ κρατείται και για τη μεγάλη υπόθεση εξαπάτησης επενδυτών της Ασπίς Κάπιταλ.

Από τις παράνομες ενέργειες της οικογένειας του Παύλου Ψωμιάδη ζημιώθηκαν, σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές, χιλιάδες επενδυτές του ασφαλιστικού ομίλου ��ΣΠΙΣ, αλλά και το Ελληνικό Δημόσιο.​