Τέσσερις μαθήτριες λυκείου δημιούργησαν μια εικονική εταιρία, την Excalibur, που προσφέρει παροχή εκπαιδευτικού υλικού σε παιδιά οικογενειών που αυτή τη στιγμή πλήττονται από την οικονομική κρίση και δεν μπορούν να καλύψουν τις εκπαιδευτικές τους ανάγκες.

«Η εταιρεία μας είναι μια κοινωνική επιχείρηση που έχει ως κύριο άξονα την κοινωνική αλληλεγγύη και προσφορά. Σύμβολό μας είναι το σπαθί Excalibur το οποίο συμβολίζει το κοφτερό μυαλό και την προστασία. Η αιχμή αυτή του σπαθιού κατεβαίνει στη μύτη ενός μολυβιού γιατί πολύ απλά συμβολίζει την γνώση και την εκπαίδευση γιατί ακριβώς αυτό είναι το προϊόν μας. Μια υπηρεσία εκπαίδευσης και γνώσης που παρέχει εκπαιδευτικό υλικό σε οικογένειες που πλήττονται από την οικονομική κρίση και το έχουν ανάγκη.» σημείωσε η μια από τις τέσσερις κοπέλες.

Πώς όμως λειτουργεί η εταιρεία; «Εμείς παρακινούμε τους συμμαθητές μας να μας φέρουν όσο το δυνατόν περισσότερα σχολικά βοηθήματα. Έχοντας αυτά τα βοηθήματα ως προμήθειες εμείς τα πουλάμε σε μια συμβολική τιμή των 4 ευρώ τα οποία αγοράζουν όσοι επιθυμούν να μας στηρίξουν.Όμως προσοχή! Ο αγοραστής δεν αποκτά το βοήθημα αλλά γίνεται κατευθείαν ανάδοχος-δωρητής σε ένα παιδί που έχει ανάγκη αυτό το σχολικό βοήθημα.»

Ποιος διανέμει: «Η Excalibur διανέμει τα βοηθήματα που αγοράστηκαν στα παιδιά που τα έχουν ανάγκη. Έτσι αντί τα σχολικά βοηθήματα να πηγαίνουν στην ανακύκλωση χάρτου, δίνονται στην ανακύκλωση «καρδιάς και προσφοράς» και καταλήγουν σε ένα παιδί που τα χρειάζεται.»

Τα μέλη τής εικονικής επιχείρησης Excalibur παρουσίασαν με ζήλο και κοινωνική ευαισθησία τις δράσεις τους, τη φιλοσοφία τής εταιρείας και το κοινωνικό της προφίλ. Τα στελέχη-μαθητές τής επιχείρησης διακρίθηκαν για το ρητορικό τους ταλέντο, τη δεξιοτεχνική χρήση τής τεχνολογίας και την πειθώ τους.

Τους μαθητές καθοδηγεί και εκπαιδεύει η καθηγήτριά τους κ. Αγγελική Ζήση, υπεύθυνη τού προγράμματος «Εικονική επιχείρηση» που διοργανώνει το ΣΕΝ/Junior Achievement Greece υπό την αιγίδα τού Υπουργείου Παιδείας.


ΔΕΙΤΕ τι είπαν οι τέσσερις μαθήτριες για την πρωτοποριακή εικονική επιχείρηση καθώς και για το κοινωνικό μήνυμα που θέλουν να περάσουν μέσα από αυτήν...