​Οργή, απογοήτευση κι ένα μεγάλο «γιατί» βασανίζει τους συναδέλφους του άτυχου σωφρονιστικού υπάλληλου Γιώργου Τσιρώνη, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο την Τρίτη από τα χέρια έγκλειστου στις φυλακές Μαλανδρίνου.

«Είχαμε προειδοποιήσει την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, αλλά μάταια. Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε», λένε σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι εργαζόμενοι στις φυλακές Μαλανδρίνου.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Μετά το θλιβερό γεγονός της στυγερής δολοφονίας του Συναδέλφου-Φίλου-Πατέρα Γεωργίου Τσιρώνη, νιώθουμε την ανάγκη εν πρώτοις να εκφράσουμε τα ειλικρινά και θερμά συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και τους οικείους του.

Έχουμε επισημάνει επανειλημμένως τις δυσχέρειες του χώρου και έχουμε προειδοποιήσει για λουτρό αίματος.

Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε.

ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΤΑΞΙΔΙ ΓΙΩΡΓΟ!!!

Αποχή από τα επισκεπτήρια συγγενών αποφάσισαν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι

Την ίδια ώρα το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών υπαλλήλων αποφάσισε την αποχή όλου του προσωπικού των καταστημάτων κράτησης της χώρας από τη λειτουργία των τακτικών επισκεπτηρίων των συγγενών των κρατουμένων.

Η απόχη θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 30 Μαρτίου, ενώ τα επισκεπτήρια των συνηγόρων, οι μεταγωγές, τα δικαστήρια, οι προγραμματισμένες ιατρικές εξετάσεις και όλες γενικά οι υπόλοιπες εσωτερικές λειτουργίες θα γίνουν κανονικά.