Πρώτη ανάρτηση: ​25/03/2014 00:07

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμόσει η Τροχαία Θεσσαλονίκης ενόψει της παρέλασης των πολιτικών και στρατιωτικών τμημάτων στη λεωφόρο Μ. Αλεξάνδρου για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό της ΕΛ.ΑΣ., το μεγαλύτερο τμήμα της παραλιακής λεωφόρου της Θεσσαλονίκης θα είναι κλειστό για το κοινό, ενώ στο ''πόδι'' θα βρίσκονται εκατοντάδες αστυνομικοί προκειμένου να κυλήσει ομαλά η παρέλαση.

Ήδη από την Δευτέρα το απόγευμα απαγορεύεται η στάση και στάθμευση των οχημάτων στις οδούς Στρατηγού Κακαβού, Αθαν. Σουλιώτη (από την οδό Καλλιδοπούλου μέχρι την οδό Κακαβού), Καλλιδοπούλου, Καραϊσκάκη (στα τμήμα των δύο τελευταίων από την οδό Βασ. Όλγας μέχρι τη λεωφόρο Μ. Αλεξάνδρου), όπως και στο πάρκινγκ που βρίσκεται πίσω από την εξέδρα των επισήμων επί της οδού Σουλιώτη.

Εξάλλου, από τα ξημερώματα της Τρίτης και μέχρι τη λήξη της παρέλασης δεν θα επιτρέπεται η στάση και στάθμευση στις λεωφόρους Μ. Αλεξάνδρου και Στρατού (στο τμήμα της τελευταίας από την οδό Γ΄ Σεπτεμβρίου μέχρι την οδό Καυτανζόγλου), όπως επίσης στις οδούς Βασ. Γεωργίου (από το Λευκό Πύργο μέχρι την Πλατεία Ηλεκτρικής Εταιρείας) και 28ης Οκτωβρίου (από την οδό Βασ. Όλγας μέχρι τη λεωφόρο Μ. Αλεξάνδρου.

Επίσης, από τις 7 το πρωί της Τρίτης θα διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στους εξής δρόμους: Λεωφόρο Μ. Αλεξάνδρου, Βασ. Γεωργίου (από το Λευκό Πύργο μέχρι την Πλατεία Ηλεκτρικής Εταιρείας), Καλλιδοπούλου (από την οδό Βασ. Όλγας μέχρι τη λεωφόρο Μ. Αλεξάνδρου), Στρατηγού Κακαβού, Αθαν. Σουλιώτη (από την οδό Καλλιδοπούλου μέχρι την οδό Κακαβού), λεωφόρο Στρατού (από την οδό Γ΄ Σεπτεμβρίου μέχρι την οδό Καυτανζόγλου), Καραϊσκάκη (από την οδό Βασ. Όλγας μέχρι τη λεωφόρο Μ. Αλεξάνδρου), 28ης Οκτωβρίου (από την οδό Βασ. Όλγας μέχρι τη λεωφόρο Μ. Αλεξάνδρου).

Στην ανακοίνωση της Τροχαίας επισημαίνεται ότι για λόγους ασφαλείας, το τμήμα της λεωφόρου Μ. Αλεξάνδρου από τη συμβολή της με την οδό 28ης Οκτωβρίου μέχρι τη συμβολή της με την οδό Αθαν. Διάκου θα παραμείνει κλειστό για το κοινό. Όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν την παρέλαση θα πρέπει να συγκεντρωθούν στο υπόλοιπο τμήμα της οδού.

Ανάλογες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ληφθούν και για τις παρελάσεις σε όλους τους δήμους του νομού Θεσσαλονίκης.