​Το τελευταίο αντίο είπε τη Δευτέρα η Κύπρος στον υπουργό Άμυνας Τάσο Μητσόπουλο, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το Σάββατο σε ηλικία 48 ετών από ρήξη ανευρύσματος.

Η κηδεία τελέστηκε από τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Κοντού στην Λάρνακα, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Χρυσόστομου.

Το φέρετρο του Τάσου Μητσόπουλου ήταν καλυμμένο με την κυπριακή και την ελληνική σημαία και μεταφέρθηκε στον Ιερόν Ναό του Αγίου Γεωργίου Κοντού πάνω σε κιλλίβαντα πυροβόλου.

Πλήθος κόσμου πήγε να αποχαιρετίσει τον υπουργό Άμυνας, φωνάζοντας «άξιος» και «αθάνατος» καθώς το φέρετρο έμπαινε στον ναό.

Συγκλονιστικό ήταν το τελευταίο αντίο της κόρης του Τάσου Μητσόπουλου, Χαράς, που με τα λόγια της σκόρπισε ρίγη συγκίνησης.

«Σ' ευχαριστούμε για όλα. Ευχαριστώ που με δίδαξες το ήθος, την αξιοπρέπεια και τη σημασία της αγάπης. Πάντοτε θα βρίσκεσαι σε μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας. Το επίθετο σου είναι για μας η μεγαλύτερη και σπουδαιότερη κληρονομία που μας αφήνεις και σε ευχαριστούμε που ήσουν αυτός που ήσουν και νοιώθουμε περήφανοι που ήσουν πατέρας μας. Σε ευχαριστώ για τις υπέροχες αναμνήσεις που μου άφησες. Σε ευχαριστώ που μου δίδαξες την αγάπη με πράξεις και όχι με λόγια και ότι είναι το μεγαλύτερο πράγμα στη γη. Ο Θεός σε ήθελε δίπλα του καλό ταξίδι. Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ», είπε, έχοντας στο πλευρό της τον αδελφό της Άρη.