Την πεποίθησή του ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας προστατεύει μέλη της 17Ν που δεν έχουν συλληφθεί εξέφρασε ο Τζον Μπράντι Κίσλινγκ.

Ο Αμερικανός πρώην διπλωμάτης , ο οποίος διεξάγει έρευνα για τη 17Ν και τον ΕΛΑ ετοιμάζοντας βιβλίο, εκτιμά ότι ο Κουφοντίνας στο βιβλίο του παραπληροφορεί: «Δεν είμαι σίγουρος πόσο συνειδητά είναι τα ψέματα που λέει για να φαίνεται ο “πόλεμος” της 17Ν πιο "τίμιος". Βασικά, η 17Ν γνώριζε πολύ λίγο τα θύματά της, τουλάχιστον τους ξένους κι έβρισκε εκ των υστέρων τις δικαιολογίες».
257059973_ca84601d46_b.jpg
Ο ίδιος, εκτιμά ότι ο Κουφοντίνας αποφεύγει να δώσει πληροφορίες που θίγουν τα προβληματικά σημεία των προανακριτικών απολογιών και –απαντώντας σε σχετική ερώτηση- ισχυρίζεται ότι προστατεύει μέλη της οργάνωσης που δεν έχει συλλάβει ακόμη η αστυνομία: «Βεβαίως και το κάνει. Άλλωστε περιγράφει άλλα παλαιά μέλη που δεν μπορούν να ταυτιστούν με αυτούς που συνελήφθησαν το 2002».

Ο Τζον Μπράντι Κίσλινγκ ήταν διπλωμάτης επί προεδρίας Τζορτζ Μπους, όταν ο τελευταίος είχε εισβάλει στο Ιράκ το 2005. Είχε εκφραστεί ανοικτά και κατηγορηματικά κατά της πολιτικής του πρώην προέδρου των ΗΠΑ.