Πρώτη ανάρτηση: 22/03/2014 00:00

​Σοκαριστική καταγγελία πως μεγάλο δικηγορικό γραφείο της Αθήνας υποκινούσε ουσιαστικά στάση στις φυλακές ενόψει της δημιουργίας των φυλακών υψίστης ασφαλείας, τίθεται στο μικροσκόπιο της δικαιοσύνης μετά από παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ευτέρπης Κουτζαμάνη.

Σύμφωνα με διασταυρωμενες πληροφορίες, στον Αρειο Πάγο έφτασαν καταγγελίες ότι δικηγορικό γραφείο βρίσκεται πίσω από την υποκίνηση επεισοδίων στις φυλακές της χώρας, χωρίς να έχει γίνει γνωστο ούτε το γραφείο, ούτε αν στα στοιχεία συμπεριλαμβάνοναι απτά δεδομένα για την υπόθεση.

Πάντως στόχος της έρευνας είναι να διερευνηθεί η βασιμότητα της καταγγελίας σύμφωνα με την οποία το συγκεκριμένο δικηγορικό γραφείο ενορχηστρώνει τη διάπραξη αξιόποινων πράξεων ως αντίποινα στη δημιουργία κλειστών φυλακών τύπου Γ.

Σε αυτή την περίπτωση είναι προφανές ότι το εν λογω γραφείο επροσωπεί κατάδικους ή υπόδικους για βαρύτατα αδικήματα (τρομοκρατία, εγκληματική δράση όπως ανθρωποκτονίες κ.λ.π), ισοβίτες ή βαρυποινίτες που θα μεταχθούν στις φυλακές υψίστης ασφαλείας μετά την ψηφιση του σχετικού νομου.