Μια εγκληματική οργάνωση, η οποία δραστηριοποιούνταν στην παράνομη εμφιάλωση, αποθήκευση και διακίνηση φιαλών υγραερίου και προπανίου εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

4FBIKF38.jpg
Στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης, συνελήφθησαν με την αυτόφωρη διαδικασία και για τη συμμετοχή τους στην οργάνωση, 19 μέλη της, μεταξύ των οποίων 15 Έλληνες και 4 αλλοδαποί, ηλικίας από 23 έως 61 ετών.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, εμπορία και εμφιάλωση υγραερίου άνευ αδείας, πλαστογραφία μετά χρήσεως, κατά συναυτουργία κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, υπεξαίρεση, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, παραβάσεις του τελωνειακού κώδικα και «ξέπλυμα μαύρου χρήματος».

1P2FJQH0.jpg
Με τις ίδιες κατηγορίες, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, αναζητείται ένας 53χρονος Έλληνας, ενώ κατηγορούμενοι στην ίδια υπόθεση, για πλαστογραφία μετά χρήσεως, κατά συναυτουργία και αποδοχή - διάθεση προϊόντων εγκλήματος είναι και δύο ιδιοκτήτες καταστημάτων λιανικής πώλησης, ηλικίας 49 και 44 ετών.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Αιγάλεω, βρέθηκε και κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός από φιάλες υγραερίου και προπανίου, οι οποίες διακινούνταν παραποιημένες με το λογότυπο επώνυμων εταιρειών, καθώς επίσης και ειδικά διαμορφωμένος χώρος αποθήκευσης και εμφιάλωσης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η παράνομη εταιρεία είχε συσταθεί τουλάχιστον από τον Μάιο του 2013 και τα μέλη της λειτουργούσαν με συγκεκριμένη μεθοδολογία και τρόπο δράσης, στα επιμέρους στάδια εμφιάλωσης, αποθήκευσης, διακίνησης και παράνομης διάθεσης του υγραερίου και προπανίου.

VMO5XDP9.jpg
Αφού προμηθεύονταν τις ποσότητ��ς υγραερίου ή προπανίου, προχωρούσαν στην παράνομη εμφιάλωσή τους, τοποθετώντας πλαστούς συρρικνωτές και τάπες ασφαλείας (στις φιάλες), που έφεραν το λογότυπο επώνυμων εταιρειών, προκειμένου να πωλούνται στους πελάτες ως αυθεντικές. Έπειτα διέθεταν τις φιάλες αυτές, σε καταστήματα λιανικής πώλησης, αποκομίζοντας με αυτό τον τρόπο μεγάλα χρηματικά ποσά από τα παράνομα κέρδη.

Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της παράνομης εταιρείας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

1.317 φιάλες, πλήρεις (μίγματος οικιακού υγραερίου και προπανίου) και κενές περιεχομένου επώνυμων εταιρειών,

2 ηλεκτρονικοί ζυγοί,

3 μηχανικοί ζυγοί εμφιάλωσης φιαλών υγραερίου,

αντλία με μοτέρ με ελαστικό σωλήνα υγραερί��υ,

μηχανικός ζυγός,

κομπρεσέρ υγραερίου και γεννήτρια πετρελαίου,

90 τάπες – πώματα ασφαλείας δεξαμενών,

56 οχήματα, διαφόρων τύπων, Ι.Χ.Ε., πολυτελή, κατά το μεγαλύτερο μέρος τους, Ι.Χ.Φ. επικαθήμενων και ρυμουλκών,
μοτοσικλέτες, μοτοποδήλατα και «κλαρκ»,

4 δεξαμενές υπέργειες κενές περιεχομένου (δύο χωρητικότητας 5.000 λίτρων και δύο χωρητικότητας 500 λίτρων)

πλήθος συμβάσεων, ιδιωτικών συμφωνητικών, σφραγίδων άλλων εταιρειών διακίνησης υγραερίου,

μεταλλικό όπλο τύπου μπρελόκ – στυλό εκτοξευτήρας βλημάτων,

πλήθος κυνηγετικών φυσιγγιών και δύο αλεξίσφαιρα γιλέκα και

2 πλαστά χαρτονομίσματα αξίας 20 ευρώ και 5 ευρώ.

Κατά την έρευνα σε δύο καταστήματα λιανικής πώλησης, σε σημεία της Αττικής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επιπλέον συνολικά 52 φιάλες υγραερίου επίσης με το λογότυπο επώνυμων εταιρειών.

Μάλιστα η έρευνα και οι έλεγχοι των συναρμοδίων Υπηρεσιών είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.