Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη με την αντιπροσωπεία της ΟΛΜΕ, χωρίς κάποιο θετικό αποτέλεσμα.

Όπως δήλωσαν οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να προκηρύξει τις υπόλοιπες 212 θέσεις για τους καθηγητές που υπολείπονται.

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι αυτό που προτίθεται να κάνει το υπουργείο είναι να δώσει μία παράταση στην διαθεσιμότητα, έτσι ώστε να εκκαθαριστούν ορθά οι πίνακες των ΑΣΕΠ.

Από την πλευρά τους οι εκπαιδευτικοί αλλά και οι σχολικοί φύλακες, μετά τη συνάντηση της αντιπροσωπείας με τον υπουργό, τόνισαν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους καθώς είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας ξεκίνησε από το πρωί ενώ στον χώρο υπήρχαν δύο διμοιρίες των ΜΑΤ.

Οι εκπαιδευτικοί πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας το μεσημέρι και στο υπουργείο Παιδείας, παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων.

Υπενθυμίζεται ότι η ΟΛΜΕ βρίσκεται σε 24ωρη απεργία διαμαρτυρόμενη κατά των επικείμενων απολύσεων εκπαιδευτικών, λόγω της αυριανής λήξης της οκτάμηνης περιόδου διαθεσιμότητας.

Ταυτόχρονα σε επίσημη ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ καλεί τον υπουργό Παιδείας και την κυβέρνηση «να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε στις 23 Μάρτη να μην υπάρξει ούτε ένας απολυμένος καθηγητής».