​Για χρηματισμό κατηγορείται «συνεργάτης» του ανεξάρτητου βουλευτή Αχαΐας Νίκου Νικολόπουλου, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες παραδόθηκε το βράδυ της Πέμπτης στην Ασφάλεια Αθηνών.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίζεται από την Αστυνομία, ο κατηγορούμενος εμφανιζόταν ως ανώτερος κρατικός υπάλληλος και εισέπραττε χρήματα από αλλοδαπούς προκειμένου, όπως ισχυριζόταν, να τους εξασφαλίσει άδεια παραμονής στη χώρα.

Ο κατηγορούμενος θα οδηγηθεί πιθανότατα το απόγευμα στον εισαγγελέα.

Ο ίδιος ο βουλευτής έδωσε την δική του απάντηση και διέψευσε ότι ήταν συνεργάτης του αλλά είπε συγκεκριμένα:

«Το εν λόγω άτο��ο, όπως και εκατοντάδες ακόμα πολίτες, είχε προσέλθει στα γραφεία του κόμματος επιθυμώντας να προσφέρει υπηρεσίες ως απλός εθελοντής, εκτελώντας κατά διαστήματα κάποιες εξωτερικές εργασίες καθημερινότητας, αλλά και άλλες δράσεις στα πλαίσια του προεκλογικού αγώνα».

«Εμείς παραδώσαμε στην ΕΛΑΣ τον εκβιαστή και κοινό απατεώνα» είπε ο Νίκος Νικολόπουλος σε τηλεοπτική εκπομπή στην Θεσσαλονίκη.

Ακόμα σε ανακοίνωσή του εξήγησε ότι πληροφορούμενος την καταγγελία στην Πάτρα όπου βρισκόταν την Πέμπτη ο Γ.Γ. του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, κ. Νίκος Νικολόπουλος, έδωσε σαφείς οδηγίες σε συνεργάτες του, να εντοπίσουν και να οδηγήσουν άμεσα το νεαρό αυτό άτομο, ενώπιον της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, όπου και παραδόθηκε, προκειμένου να μην αποφευχθεί η διαδικασία του αυτοφώρου και να λάμψει η αλήθεια των καταγγελλομένων ή μη, το συντομότερο δυνατό, μέσα από την αστυνομική και δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης.