​Ήταν Ιούνιος του 1995 όταν ολόκληρη η Ελλάδα συγκλονίζεται από τα εγκλήματα ομάδας νεαρών σατανιστών, οι οποίοι δολοφόνησαν δύο γυναίκες σε τελετές μαύρης μαγείας. Ο Ασημάκης Κατσούλας, ο Μάνος Δημητροκάλης και η Δήμητρα Μαργέτη απασχόλησαν την κοινή γνώμη και έκαναν τους πάντες να ανατριχιάσουν με τις περιγραφές των φρικιαστικών εγκλημάτων τους.

Τώρα, δημοσίευμα θέλει τον καταδικασμένο σε δις ισόβια και 12 μήνες φυλακή Ασημάκη Κατσούλα να αποφυλακίζεται από τις αγροτικές φυλακές Αγιάς στην Κρήτη, όπου εκτίει την ποινή του τα τελευταία χρόνια.

Το δημοσίευμα δεν έχει επιβεβαιωθεί, όμως όπως δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος της Δ. Μαργέτη στην πολύκροτη αυτή υπόθεση, νομικά στέκει, αφού ο Κατσούλας, που τότε είχε θεωρηθεί «αρχηγός» της ομάδας έχει εκτίσει 20 χρόνια της ποινής του και μπορεί να ζητήσει την αποφυλάκισή του.

katsoulas1.jpg

«Μπορεί κάποιος να έχει καταδικαστεί σε δύο φορές ισόβια, σε τρεις ή και παραπάνω. Επειδή ο νόμος δεν προβλέπει τη θανατική ποινή μπορεί αν θέλει να μην πεθάνει στις φυλακές με την προϋπόθεση όμως ότι αυτό θα το εγκρίνει το συμβούλιο των φυλακών. Ο έγκλειστος έχει δικαίωμα να κάνει αίτηση στο συμβούλιο των φυλακών και έχει δικαίωμα και το συμβούλιο των φυλακών, εκτιμώντας την προσωπικότητα του συγκεκριμένου προσώπου να αποφασίσει αν θα αναστείλει υπό όρους την ποινή. Επίσης, ακόμα κι αν δεν το εγκρίνει το συμβούλιο των φυλακών, ένας καταδικασμένος σε ισόβια μπορεί να ζητήσει χάρη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας», είπε ο κ. Κούγιας.

Το χρονικό του εγκλήματος

Ήταν Δεκέμβριος του 1993, όταν στο φως ήρθε η φρικιαστική δολοφονία της 14χρονης Θεοδώρας Συροπούλου. Δολοφόνοι της ο Ασημάκης Κατσούλας, ο Μάνος Δημητροκάλης και η φίλη τους Δήμητρα Μαργέτη, οι οποίοι είχαν αρχίσει να ασχολούνται με τον σατανισμό και να κάνουν διάφορες τελετές με θυσίες ανθρώπων.

katsoulas2.jpg

Κατσούλας και Δημητροκάλης, 21 και 19 ετών αντίστοιχα, έκαναν τελετές μαύρης μαγείας στην Παλλήνη και στο Κορωπί, ενώ παράλληλα προσπαθούσαν να μυήσουν και άλλους συνομηλίκους τους.

Οι δυο τους μάλιστα είχαν ομολογήσει τα εγκλήματά τους, αποκαλύπτοντας ανατριχιαστικές λεπτομέρειες από τις ανθρωποθυσίες.

Όπως ομολόγησαν, στις 27 Αυγούστου 1992 με το πρόσχημα της λευκής μαγείας, οδήγησαν την 14χρονη Θεοδώρα Συροπούλου στη θέση Σέσι στο Κορωπί και όπως αποκαλύφθηκε ο θάνατός της ήταν μαρτυρικός.

Το δεύτερο θύμα ήταν η 28χρονη Γαρυφαλλιά Γιούργα, την οποία στις 14 Απριλίου 1993 την σταμάτησαν την ώρα που επέστρεφε σπίτι της στα Γλυκά Νερά από τη δουλειά της και με το πρόσχημα ότι ήταν αστυνομικοί την οδήγησαν σε ερημικό σημείο στο Κορωπί, όπου και την σκότωσαν.

katsoulas3.jpg

Η Δήμητρα Μαργέτη από τις 23 Νοεμβρίου 2001 βρίσκεται εκτός φυλακής. Έχει κάνει την οικογένειά της, όμως δεν θέλει κανείς να γνωρίζει πώς είναι η ζωή της τώρα.

Ο Μάνος Δημητροκάλης εκτίει την ποινή του, ενώ σε μια άδειά του είχε πάει διακοπές με φίλους του και φωτογραφίες του είχαν δημοσιευτεί σε εφημερίδα.

Ο Ασημάκης Κατσούλας πάλι σύμφωνα με πληροφορίες δεν φαίνεται να δείχνει ότι συμμορφώνεται μέσα στις φυλακές.

katsoulas4.jpg

Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι μαζί με έναν συγκατηγ��ρούμενό του τηλεφωνούσε καθημερινά σε δύο ανήλικες αδελφές 11 και 12 ετών και τους ζητούσε να αγγίξουν τα απόκρυφα μέρη του σώματός τους για να κάνει τηλεφωνική εξέταση DNA.

Τα κορίτσια είπαν στους γονείς τους τι συνέβαινε και μετά από άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, έφτασαν στον Κατσούλα στις φυλακές Μαλανδρίνου.

Μάλιστα τον Μάρτιο του 2005, σε μια άδειά του από τις φυλακές, είχε εμφανιστεί σε μια 23χρονη ως αστυνομικός και είχε προσπαθήσει να την αποπλανήσει.