​Ο δημοσιογράφος του STAR Βαγγέλης Γκούμας βρέθηκε μέσα σε εξομοιωτή πτήσης μαζί με τον πιλότο, τον κύριο Σωτήρη Ζαχόπουλο, ο οποίος εξήγησε στην κάμερα πως το μοιραίο Boeing 777 άλλαξε πορεία!

«Στον αυτόματο πιλότο μπορεί να επέμβει μόνο το πλήρωμα του πιλοτηρίου, το οποίο είναι ο κυβερνήτης και ο συγκυβερνήτης ή ένας από τους δυο που εκτελεί τα καθήκοντα του χειριστή», είπε ο πιλότος.

Όσο για το αν μπορεί κανείς άλλος να γνωρίζει στο πώς να πετάει ένα Boeing εάν υποθέσουμε ότι ισχύει το σενάριο της τρομοκρατίας, ο κύριος Ζαχόπουλος είπε:

«Μόνο στην περίπτωση που είναι εκπαιδευμένος στο συγκεκριμένο τύπο αεροπλάνου και υπό την απειλή φυσικά κάποιου όπλου».

Για το αν μπορεί ένα αεροσκάφος να κρυφτεί από τα ραντάρ στα 5.000 πόδια είπε:

«Αυτό είναι σχετικό και εξαρτάται από το ανάγλυφο του εδάφους. Ναι ένα αεροπλάνο μπορεί σχετικά να πετάξει χαμηλά, με την προϋπόθεση ότι το πλήρωμα είναι άρτια εκπαιδευμένο για τα πτητικά χαρακτηριστικά του αεροπλάνου και φυσικά να γνωρίζουν πολύ καλά την περιοχή».

Με αφορμή το δημοσίευμα των New York Times, το οποίο υποστηρίζει ότι το αεροπλάνο των αερογραμμών της Μαλαισίας άλλαξε πορεία, έκανε στροφή, πήγε προς τα δυτικά μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή, που είχε προγραμματιστεί εκ των προτέρων, ο πιλότος είπε στο δελτίο ειδήσεων του STAR:

«Αυτό μπορεί να γίνει μόνο από το πλήρωμα του πιλοτηρίου και από κανέναν άλλον!»

Ο κύριος Ζαχόπουλος έδειξε ακόμα στην κάμερα ποιο είναι το κουμπί που πάτησαν στο Boeing 777 και χάθηκε το σήμα στα ραντάρ!

Εν τω μεταξύ την ίδια ώρα νέες πληροφορίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας, όπως σας γράψαμε και νωρίτερα μέσα από το star.gr, οι οποίες λένε ότι κάτοικοι των Μαλδίβων δήλωσαν πως την ημέρα της εξαφάνισης του αεροσκάφους, είδαν ένα Boeing να πετά σε πολύ χαμηλό ύψος.

ΔΕΙΤΕ το βίντεο...