​Ποσό περίπου 1,7 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων ή 1,4 εκα��ομμυρίων ευρώ επιστρέφει ο πρώην αναπληρωτής εξοπλισμών Αντώνης Κάντας, ο οποίος αμέσως μετά την ομολογία του για μίζες εκατομμυρίων που είχε λάβει από συμβάσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων του ΥΠΕΘΑ, επέστρεψε άμεσα τα 9 εκατομμύρια ευρώ.

Το νέο έμβασμα Κάντα, θα αποσταλεί μετά από προσπάθειες των συνηγόρων του, και αφού η ελβετική δικαιοσύνη φέρεται διατεθειμένη να επιστρέψει άμεσα στο Ελληνικό Δημόσιο όλα τα χρήματα που έχει δεσμεύσει σε λογαριασμούς ου Αντώνιου Κάντα στην Ελβετία, ικανοποιώντας σχετικό αίτημα.

Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν πώς η ελβετική Ομοσπονδιακή Εισαγγελία είναι σύμφωνη στην αποδέσμευση και επιστροφή απευθείας στο Ελληνικό Δημόσιο (σε ειδικό λογαριασμό που έχει ανοιχτεί στην Τράπεζα τη Ελλάδος) του σ��νόλου των χρημάτων που ανήκουν στον προφυλακισμένο πρώην Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή Εξοπλισμών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Αντώνη Κάντα και έχουν κατασχεθεί από τις ελβετικές αρχές αμέσως μετά την δημοσιοποίηση της υπόθεσης στην Ελβετία τον περασμένο Δεκέμβριο.

Πρόκειται για τραπεζικό λογαριασμό ενός Trust καθώς και ενός ασφαλιστικού προγράμματος σε Τράπεζες στη Γενεύη, τις οποίες αυτοβούλως είχε αναφέρει ο Αντώνιος Κάντας κατά την απολογία του ενώπιων των Ανακριτών Μάλλλη και Σταυρόπουλου και είχε δεσμευτεί να επιστρέψει στις ελληνικές αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συμφωνία επετεύχθη πρόσφατα, μετά από αίτημα που υπέβαλε ο Αντώνης Κάντας στην Ελβετική Εισαγγελία δια των συνηγόρων του και σχετικές διαβουλεύσεις που ακ��λούθησαν μεταξύ των συνηγόρων του, της ελβετικής Εισαγγελίας και των ελλήνων ανακριτών που χειρίζονται την υπόθεση.

Ερωτηθείς ο ένας εκ των συνηγόρων του κ. Κάντα, Ηλίας Μπίσιας που χειρίζεται το θέμα επιστροφής των εν λόγω χρημάτων στην Ελλάδα, επιβεβαίωσε την πληροφορία της επικείμενης επιστροφής των χρημάτων, εξέφρασε την πλήρη ικανοποίηση του για τη συνεργασία με την Ελβετική Ομοσπονδιακή Εισαγγελία και δήλωσε ότι «έχουν ήδη δρομολογηθεί οι απαιτούμενες ενέργειες μεταξύ των εμπλεκόμενων μερών, προκειμένου να αρθεί η κατάσχεση που έχει επιβληθεί στην Ελβετία και ακολούθως να εξασφαλιστεί ο επαναπατρισμός των χρημάτων σε τραπεζικό λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου».