​Δεν εμφανίστηκαν ενώπιον των ανακριτών διαφθοράς Σπύρου Γεωργουλέα και Χριστόφορου Μάρκου, δυο πρόσωπα κλειδιά στην πορεία του μαύρου χρήματος που διακινήθηκε στην υπόθεση των εξοπλιστικών που είχαν κληθεί σήμερα σε απολογία. Πρόκειται για τον Ελληνοελβετό τραπεζίτη Φάνη Λυγινό και τον αντιπρόεδρο της γερμανικής εταιρείας Wegmann Όλαφ Έσλερ, οι οποίοι πλέον βρίσκονται υπό τον κίνδυνο έκδοσης σε βάρος τους Ευρωπαϊκών ενταλμάτων σύλληψης.

Οι δυο κατηγορούμενοι είχαν κληθεί να δώσουν εξηγήσεις για τη ροή της μίζας που συνδέεται με τα εξοπλιστικά προγράμματα αφού φέρονται να γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, αλλά δεν εμφανίστηκαν ποτέ.

Πληροφορίες αναφέρουν πώς θα υπάρξει μια μικρή παραταση δυο ημερών από την πλευρά των αρχών για το ενδεχόμενο εμφάνισής τους. Για αυτό το λόγο μετέβη στο γραφείο των ανακριτών η συνήγορος του τραπεζίτη, Ιωάννα Λαχανά.

Οι δυο κατηγορούμενοι, οι οποίοι βρέθηκαν στο προσκήνιο μετά την απολογία του ήδη προφυλακισμένου πρώην αναπληρωτή διευθυντή εξοπλιστικών, Αντώνη Κάντα, φέρονται να εμπλέκονται σε μίζες για την προμήθεια 24 αυτοκινούμενων πυροβόλων από τη Γερμανική εταιρία. Ο μεν Λιγινός κατονομάζεται ως πρόσωπο που αναλάμβανε να εξαφανίσει το μαύρο χρήμα και να το ξεπλύνει.