​Την δική του λύση προτείνει ο ΟΟΣΑ για το θέμα των «αιώνιων» φοιτητών και αναμένεται να προκαλέσει, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής».

Σύμφωνα με τον οργανισμό, αντί για διαγραφή προτείνεται ουσιαστικά η επιβολή προστίμου στους φοιτητές που δεν λένε να ορκιστούν! Αυτό είναι το εναλλακτικό σενάριο που εξετάζεται προκειμένου να αποφευχθεί η αυτόματη διαγραφή των 180.000 φοιτητών σε ΑΕΙ και ΤΕΙ τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Ακόμα η έκθεση του ΟΟΣΑ προτείνει και κατάργηση της δωρεάν διανομής των φοιτητικών συγγραμμάτων και αντικατάστασή της με κουπόνι αγοράς μεταχειρισμένων βιβλίων.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πρόκειται για πρόταση που υπήρχε στα συρτάρια του υπουργείου Παιδείας από την εποχή της θητείας της Άννας Διαμαντοπούλου.

Ωστόσο, οι συστάσεις του ΟΟΣΑ μπορεί να επανέλθουν στο προσκήνιο, με δεδομένη την κόντρα ανάμεσα σε πρυτάνεις και κυβέρνηση που διαφαίνεται στον ορίζοντα. Για να εφαρμοστεί η αυτόματη διαγραφή πρέπει να συναινέσουν οι πρώτοι, κάτι που από τις πρώτες αντιδράσεις τους φαίνεται πως δεν είναι στις προθέσεις τους.