​Μπορεί το βαπόρι να μην ήταν από την Περσία, πιάστηκε, όμως, στην Κορινθία: πέντε άτομα, μέλη εγκληματικής οργάνωσης που προωθούσε σε χώρες της Ευρώπης μεγάλες ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης με ενδιάμεσο διαμετακομιστικό κέντρο την Ελλάδα, συνέλαβε η αστυνομία το απόγευμα της προηγούμενης Πέμπτης!

Πρόκειται για έναν ομογενή από την Αλβανία, έναν Αλβανό υπήκοο και τρεις ημεδαπούς, ηλικίας από 34 έως 62 ετών, που συνελήφθησαν στα Εξαμήλια και εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Οι αρχές είχαν πληροφορία για την ύπαρξη κυκλώματος που εισάγει στη χώρα ιδιαίτερα μεγάλες ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, τις οποίες στη συνέχεια διακινεί με ειδικά διαμορφωμένα φορτηγά σε χώρες της Ευρώπης. Μετά από πολυήμερες έρευνες, εντοπίστηκε στα Εξαμίλια μία αποθήκη, η οποία, όπως αποδείχτηκε, χρησιμοποιούνταν για τη φύλαξη και την επανασυσκευασία των ναρκωτικών.

Αφού καλύπτονταν με κόκκινο πιπέρι για να τις εντοπίζουν δύσκολα οι ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι, οι συσκευασίες με τα ναρκωτικά έμπαιναν σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στο δάπεδο φορτηγού – ψυγείου.

Μάλιστα, στην αποθήκη βρέθηκαν 458,4 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, ενώ κατασχέθηκε και το ποσό των 3.070 ευρώ. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κορίνθου και οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό τυχόν άλλων μελών του κυκλώματος.