​Η Νεφέλη είναι μια ηρωίδα της ζωής. Από τα πρώτα χρόνια της ζωής της, η μοίρα της έδειξε το σκληρό της πρόσωπο, αφού σε ηλικία τεσσάρων ετών διαγνώστηκε με όγκο στον εγκέφαλο.

Τα επόμενα δύο χρόνια ήταν τα πιο δύσκολα για εκείνη και την οικογένειά της που ανέβηκαν τον δικό τους Γολγοθά, αλλά κατάφεραν τελικά να βγούνε νικητές. Η Νεφέλη νοσηλεύτηκε για τρεις μήνες σε ειδικό νοσοκομείο του Λονδίνου, και κατάφερε να επιστρέψει στην Κύπρο όρθια και δυνατή.

Δυστυχώς όμως ο εφιάλτης του καρκίνου επέστρεψε πέντε χρόνια μετά, όταν εμφανίστηκε ξανά ο όγκος στον εγκέφαλο. Η Νεφέλη ήταν αποφασισμένη να δώσει και πάλι τη μεγάλη μάχη. Νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο, όμως έπαθε μια μόλυνση και στη συνέχεια υπέστη εγκεφαλικό, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να κάνει σχεδόν τίποτα.

«Παρέλυσε η δεξιά πλευρά αλλά επιπτώσεις είχε και νοητικά. Δεν μπορούσε να φάει, ούτε να μιλήσει. Συμπεριφερόταν σαν νεογέννητο και εμείς έπρεπε να της ξαναμάθουμε τα πάντα», είπε η μητέρα της Κατερίνα.

Το μοναδικό πράγμα που έμεινε ανέγγιχτο στο μυαλό της ήταν η αγάπη της για τη μουσική.

«Ενώ ήταν σε κώμα μπορούσε να τραγουδά μελωδίες. Της βάζαμε να ακούει διάφορα τραγούδια που τραγουδούσε πριν το πρόβλημα υγείας καθώς και δύο νέα cd, του Μάριου Φραγκούλη και της Άλκηστις Πρωτοψάλτη τους οποίους θαύμαζε. Όταν επανήλθε τραγουδούσε μελωδικά (χωρίς στίχους) όλο το cd από την αρχή μέχρι το τέλος», αποκάλυψε η μητέρα της.

Μετά από την παραμονή της σε κέντρα ανάρρωσης στο εξωτερικό η Νεφέλη κατάφερε να επανέλθει αναπτυξιακά κατά 20%-30%.

Πριν από δύο μήνες η μητέρα της Νεφέλης συνάντησε τον συνθέτη και στιχουργό Σταύρο Σιδερά και του μίλησε για τις ειδικές ικανότητες της κόρης της. Εκείνος έμεινε έκπληκτος από το ταλέντο της και έτσι αποφάσισαν να ιδρύσουν έναν οργανισμό για τα χαρισματικά άτομα με ειδικές ικανότητες.

Η ίδρυση του οργανισμού θα γινόταν με την παραγωγή ενός δίσκου, στον οποίο θα τραγουδούσε η Νεφέλη. Ο δίσκος ήταν έτοιμος μέσα σε ένα μήνα και αυτό ήταν η αφορμή για να σημειωθεί τεράστια βελτίωση στην κατάστασή της και κυρίως στην ψυχολογία της.

Την περασμένη εβδομάδα η Νεφέλη κατάφερε για πρώτη φορά να ξετυλίξει το ταλέντο της στο τραγούδι μπροστά σε ένα πολύ μεγάλο κοινό. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου του Σταύρου Σιδερά «Οι ποιητές δεν πεθαίνουν ποτέ», το γενναίο αυτό κορίτσι άφησε τους πάντες με το στόμα ανοιχτό, τόσο με την υπέροχη φωνή του, κυρίως όμως με τη δύναμη και το πάθος με το οποίο τραγούδησε.