Δε θα πιστεύετε στα αυτιά σας όταν ακούσετε πως μπορεί να τροποποιηθεί γενετικά ένα μεταλλαγμένο τρόφιμο.

Επι��τημονικός συνεργάτης στο Δημόκριτο, κ. Νίκος Κατσαρός είπε: «Το γενετικά τροποποιημένο καλαμπόκι είναι κληρονομικό υλικό από την πυγολαμπίδα το οποίο το έχουμε μεταφέρει στο καλαμπόκι».

Πολύ πιο κοντά στο πιάτο μας από ότι νομίζουμε μπορεί να βρίσκονται οι γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί.

Η υπεύθυνη της εκστρατείας για τα μεταλλαγμένα Greenpeace, κ. Δανάλη ανέφερε: «Οποιοδήποτε συσκευασμένο τρόφιμο περιέχει λεκιθίνη σόγιας ή σιρόπι καλαμποκιού μπορεί να περιέχει λεκιθίνη από μεταλλαγμένη σόγια ή μεταλλαγμένο καλαμπόκι».

Δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα αν τα μεταλλαγμένα είναι επικίνδυνα για την υγεία μας.

Ο κ. Κατσαρός ανέφερε πως υπάρχουν αμφισβητούμενες έρευνες οι οποίες άλλες λένε ότι είναι επικίνδυνα για τη�� υγεία και για το περιβάλλον άλλες λένε όχι.

Ενώ από την πλευρά της η κ. Δανάλη σημείωσε: "Τα καλά νέα είναι ότι σημαίνονται, αν ένα συσκευασμένο τρόφιμε περιέχει μεταλλαγμένη συστατικό πρέπει πάνω να γράφει λεκιθίνη σόγιας Γ.Τ.Ο."

Να μπορεί να απαγορεύει στην Ε.Ε. η κάθε χώρα την καλλιέργεια μεταλλασμένων προτείνει το Υπουργείο Περιβάλλοντος στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας.