​Το δικό της Γολγοθά ανεβαίνει εδώ και...10 μέρες μια οικογένεια από τον Πρινιά Μαλεβιζίου στο Ηράκλειο που έχασε εντελώς ξαφνικά ένα μέλος της. Μάλιστα επειδή για γραφειοκρατικούς λόγους δεν μπορεί να γίνει η κηδεία, χθες αναγκάστηκαν να του κάνουν το 9ήμερο μνημόσυνο.

Ο 54χρονος πήγε στη Γένοβα για δουλειά με ένα συνεργάτη του που οδηγούσε νταλίκα. Κάποια στιγμή την προπερασμένη Δευτέρα βγαίνοντας από ένα μαγαζί έπαθε ανακοπή και πέθανε. Οι Ιταλικές αρχές πήραν τη σορό του, και αφού έγιναν κάποιες διαδικασίες, μεταφέρθηκε στην Ανγκώνα. Την ίδια ώρα οι συγγενείς προσπαθούσαν να διευθετήσουν τις λεπτομέρειες και να δουν εάν η κηδεία θα γίνει στην Αθήνα ή στην Κρήτη. Αλλά εκεί που νόμιζαν ότι ήταν θέμα 2-3 ημερών αφού η Ιταλία και Ευρωπαϊκή Ένωση είναι και πολύ κοντά στην Ελλάδα το θέμα πήρε άλλες διαστάσεις.

"Πραγματικά δεν έχουμε καταλάβει τι συνέβη. Τον έβγαλαν λέει αλλοδαπό και πρέπει τώρα να κινηθούν άλλες διαδικασίες για να εκδοθεί διαβατήριο, να παρέμβει το υπουργείο και πράγματα ακατανόητα και αστεία για μας που χάσαμε τον άνθρωπό μας" είπε συγγενής του 54χρονου που τελικά επελέγη να ταφεί στην Αθήνα για να κερδηθεί χρόνος.

"Δεν ξέρουμε πότε θα τον φέρουν, τι θα γίνει. Δεν υπάρχει πιο οδυνηρό πράγμα να μην μπορείς να κηδέψεις τον άνθρωπό σου τόσες μέρες μετά" λέει.