Τους εφτά έχουν φτάσει οι νεκροί από την έκρηξη που σημειώθηκε στο ανατολικό Χάρλεμ στο Μανχάταν, ενώ 22 άνθρωποι τραυματίστηκαν σύμφωνα με την πυροσβεστική της Νέας Υόρκης.

Ωστόσο, ιατρικές πηγές του δικτύου ABC News αναφέρουν ότι 64 άτομα εισήχθησαν σε νοσοκομεία. Μεταξύ αυτών βρίσκονται επτά παιδιά, ένα από τα οποία νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

REU-USA-NEWYORK_COLLAPSE.jpg

Εντωμεταξύ, η εφημερίδα New York Times ανέφερε ότι εννέα ακόμη ένοικοι των κτιρίων εξακολουθούν να αγνοούνται.

Αγνοείται ο 42χρονος Έλληνας

Ανάμεσα τους και ένας Έλληνας. Όπως σας γράψαμε από το star.gr πρόκειται για 42χρονο Ανδρέα Παναγόπουλο, ο οποίος την ώρα της έκρηξης βρισκόταν στο σπίτι του. Ο άνδρας που έχει καταγωγή από την Αθήνα είναι διαφημιστής και συνήθως εργαζόταν στο διαμέρισμά του.

130314093205_5586.jpg
Μάλιστα 45 λεπτά πριν από την έκρηξη είχε συνομιλήσει με την σύζυγό του.

Ωστόσο, πληροφορίες ήθελαν τον 42χρονο να έχει βρεθεί και να νοσηλεύεται τραυματίας σε νοσοκομείο, όμως κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται από τη σύζυγό του, η οποία λέει ότι δεν τον έχει εντοπίσει.

mc-pictures-news-explosion-in-new-york-city-20-024.jpg
Εφοδιάζουν τους πολίτες με ιατρικές μάσκες

Την ίδια ώρα, οι αρχές εφοδιάζουν τους πολίτες στη γύρω περιοχή με ιατρικές μάσκες, λόγω του πυκνού καπνού ο οποίος εξέρχεται ακόμη από το σημείο της έκρηξης. Δρόμοι και πεζοδρόμια γύρω από το σημείο της έκρηξης είναι γεμάτα με σπασμένα τζάμια από τα παράθυρα γειτονικών κτηρίων.

1394639396001-AP-NYC-Explosion2.jpg
Μάλιστα, τα συντρίμμια των δύο πολυκατοικιών έφτασαν μέχρι τις σκεπές των γύρω κτισμάτων, ενώ η έκρηξη έφτασε να διαλύσει ακόμα τα ράφια γειτονικών μαγαζιών, ρίχνοντας τα προϊόντα στο έδαφος!

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ Ντε Μπλάζιο σημείωσε νωρίτερα, σε δηλώσεις του από τον τόπο του συμβάντος, ότι 15 λεπτά πριν από την έκρηξη, η εταιρεία παροχής αερίου είχε ενημερ��θεί για διαρροή στο σημείο.