​Η οργάνωση «Επαναστατική Αντιφασιστική Δράση» ανέλαβε την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση με γκαζάκια που σημειώθηκε στις 2 Μαρτίου στο γραφείο του δικηγόρου Φαήλου Κρανιδιώτη.
Το στικάκι το οποίο περιείχε τη δισέλιδη προκήρυξη και «εστάλη» στη zougla ήταν τοποθετημένο σε σακούλα κάτω από μετρητή φυσικού αερίου στην περιοχή των Εξαρχείων.

Στο κείμενο, οι συντάκτες εξηγούν τους λόγους που έγινε στόχος ο Φαήλος Κρανιδιώτης, ενώ προειδοποιούν πως «η μεγάλη ημέρα της επανάστασης στην Ελλάδα δεν θα αργήσει να έρθει».

Όσον αφορά στο χτύπημα, ο συντάκτης του κειμένου αναφέρει: «Αποφασίσαμε να χτυπήσουμε το γραφείο του Φαήλου Κρανιδιώτη θεωρώντας τον ως έναν από τους μεγαλύτερους συνδετικούς κρίκους αλλά και βασικό δίαυλο επικοινωνίας τς ΝΔ με την ΧΑ. Μεταδίδοντας τις φασιστικές ιδέες του, που με περίτεχνο τρόπο τις ονομάζει “εθνικές”, αποδεικνύει αυτό που ούτως ή άλλως οι περισσότεροι γνωρίζουν. Πως η ΝΔ και η ΧΑ είναι δυό αδελφά κόμματα. Φέρνοντάς τα κοντά θέλει να πετύχει τον τέλειο συνδυασμό.

(…) Σε αυτές τις συνθήκες λοιπόν που βιώνουμε αλλά και στις χειρότερες που έπονται (αν δεν υπάρξει έμπρακτη αντίδραση) αποφασίσαμε να κινηθούμε σε μια από τις πιο αστυνομοκρατούμενες περιοχές της Αθήνας, μόλις 100 μέτρα από το υπουργείο Οικονομικών, να ανέβουμε στον 1το όροφο και να τοποθετήσουμε εμπρηστικό μηχανισμό. Τοποθετήσαμε τον μηχανισμό έξω από την πόρτα του γραφείου του Κρανιδιώτη, ενώ το αρχικό μας σχέδιο ήταν να τοποθετηθεί εντός, από την στιγμή που καταλάβαμε πως ο ίδιος βρισκόταν μέσα. Έτσι σύμφωνα με το αρχικό μας στόχο προκαλέσαμε μόνο υλικές ζημιές και τίποτα περαιτέρω».


Να σημειωθεί ότι άγνωστοι είχαν τοποθετήσει γκαζάκια τα ξημερώματα της 2ης Μαρτίου στην είσοδο του γραφείου του Φαήλου Κρανιδιώτη, επί της οδού Σκουφού στην περιοχή της Πλάκας, με αποτέλεσμα να σημειωθεί έκρηξη. Από το περιστατικό είχαν προκληθεί υλικές ζημιές στο κτίριο.