​Για τέταρτη μέρα συνεχίζεται το θρίλερ με την εξαφάνιση του Boeing 777 των Μαλαισιανών Αερογραμμών, με τις αρχές να αλλάζουν τώρα το επίκεντρο των ερευνών και να ξεκινούν και πάλι από την αρχή, ψάχνοντας στη δυτική χερσόνησο της Μαλαισίας και στα Στενά Μαλάκκα.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι αρχές της Μαλαισίας, είναι πολύ πιθανόν ο πιλότος να προσπάθησε να γυρίσει πίσω και τονίζουν ότι πλέον δεν αποκλείουν καμία πιθανότητα.

Ο Γενικός Διευθυντής της πολιτικής αεροπορίας της χώρας Αζαρουντίν Αμπντούλ Ραχμάν, δήλωσε ότι η ακτίνα αναζήτησης θα διπλασιαστεί σε 100 ναυτικά μίλια ανοιχτά του βουνού Ιγκάρι, όπου εντοπίστηκε το τελευταίο ίχνος του αεροσκάφους.

Στις έρευνες παίρνουν μέρος εννέα αεροσκάφη και 24 πλοία από την Αυστραλία, την Κίνα, την Μαλαισία, την Σιγκαπούρη, την Ταϊλάνδη, την Ινδονησία, το Βιετνάμ, τις Φιλιππίνες και τις ΗΠΑ.

Μάλιστα η Κίνα θα επιστρατεύσει 10 δορυφόρους της για να βοηθήσουν στις έρευνες.

Μέχρι σήμερα έχουν ερευνήσει μια έκταση 150.000 τ.χ και το αεροσκάφος παραμένει άφαντο.

Την ίδια ώρα μυστήριο καλύπτει τους πέντε επιβάτες που ταξίδεψαν με ψευδή στοιχεία. Η αστυνομία της Ταϊλάνδης επιβεβαίωσε ότι τα εισιτήρια των δύο επιβατών που ταξίδεψαν με πλαστά διαβατήρια είχαν εκδοθεί από έναν Ιρανό, τον Καζέμ Άλι.

Τα εισιτήρια αγοράστηκαν την περασμένη Πέμπτη, από δύο ταϊλανδικά τουριστικά πρακτορεία στο θέρετρο Πατάγια και τα είχε κλείσει ο ίδιος ο Άλι τηλεφωνικά από ιδιωτικό αριθμό στο Ιράν.

Πάντως το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης παραμένει ανοιχτό, με τις αρχές να εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα για το τι μπορεί να έχει συμβεί με το αεροσκάφος – φάντασμα.