​"Κόψιμο¨ του καπνίσματος σχεδόν σε όλους τους χώρους με απειλή ακόμα και εισαγγελέα, παραγγέλλει με έγγραφό της , μετά από σχετικό αίτηματ ης υφυπουργού υγείας Ζέτας Μακρή, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρμπη Κουτζαμάνη. Με έγραφό της η ανωτερη εισαγγελική λειτουργός αναφέρει πως κάπνισμα απαγορεύεται πλήρως σε όλους τους δημόσιους ή ιδιωτικούς χώρους που χρησιμοποιούνται για την παροχή εργασίας και σε όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Το έγγραφο εστάλη προς τους Εισαγγελείς Εφετών της xώρας, με θέμα την πιστή εφαρμογή της νομοθεσίας περί απαγόρευσης του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους.

Εν όψει της ανάγκης συμμόρφωσης με τις ισχύουσες διατάξεις του νόμου για την απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου παρακαλεί τους Εισαγγελείς Εφετών να δώσουν τις δέουσες οδηγίες στους Εισαγγελείς Πρωτοδικών των περιφερειών τους και αυτοί στις Αστυνομικές και Λιμενικές Αρχές της περιφέρειάς των.

Σημειώνεται ότι τη συνδρομή και τη συνεργασία της κ. Κουτζαμάνη για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου είχε ζητήσει η υφυπουργός Υγείας Ζέτα Μακρή.