Στο πειθαρχικό συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού οδηγήθηκε ο κρατούμενος που τράβηξε και δημοσιοποίησε τις φωτογραφίες από το νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού «Άγιος Παύλος».

φυλακες2.jpg

Ο δικηγόρος του ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο λόγος που ο συγκεκριμένος άνθρωπος προέβη σε αυτήν την κίνηση είναι γιατί βλέποντας και ζώντας τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στον “Άγιο Παύλο”, θεώρησε ότι αυτός είναι ένας από τους τρόπους που το θέμα μπορούσε να δημοσιοποιηθεί, αφού όσες φορές κι αν κατέφυγαν στις αρμόδιες Αρχές προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες κράτησης και νοσηλείας, δεν υπήρξε ανταπόκριση».

φυλακεσ3.jpg


Και πρόσθεσε: «Ειδικά οι εισαγγελικές και υγειονομικές Αρχές, οι οποίες επόπτευαν τις φυλακές Κορυδαλλού, κώφευαν σε όλα τους τα αιτήματα για πολλούς μήνες».

Όπως σας είχαμε αναφέρει στο star.gr στο εν λόγω νοσοκομείο, το οποίο στην καλύτερη περίπτωση μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 80 άτομα, αυτή τη στιγμή φιλοξενεί, περίπου 209 άτομα.

Όπως λένε οι ίδιοι οι κρατούμενοι «εκτίουν ποινή θανάτου», αφού η επίβλεψη των αρρώστων, ορισμένοι από τους οποίους πάσχουν από βαριά νοσήματα, γίνεται από μόλις δύο γιατρούς.

Οι ασθενείς ζητούν να στελεχωθεί το νοσοκομείο με επαρκές προσωπικό, γιατρούς και νοσηλευτές και να περάσει στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Υγείας όπως ορίστηκε με νόμο πριν από τέσσερα χρόνια.