Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι έρευνες για τον εντοπισμό του Boeing της Malaysia Airlines, το οποίο, όπως σας γράψαμε από το star.gr, χάθηκε από τα ραντάρ, ενώ πετούσε στα 35.000 πόδια, έχοντας 239 επιβαίνοντες.


Μέσω των βίντεο του κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης του αεροδρομίου οι μαλαισιανές αρχές κατάφεραν να αναγνωρίσουν τον έναν από τους δύο άνδρες που είχαν επιβιβαστεί με κλεμμένα διαβατήρια, στη μοιραία πτήση της Malaysia από την Κουάλα Λουμπούρ στο Πεκίνο.

article-2577185-1C29E34B00000578-240_634x422.jpg
Σύμφωνα με τον αρχηγό της Αστυνομίας της Μαλαισίας Χαλίντ Αμπού Μπέικερ, ο άνδρας με το πλαστό διαβατήριο που αναγνωρίστηκε δεν είναι από τη Μαλαισία. «Αυτό είναι το μόνο που μπορούμε να πούμε», πρόσθεσε μιλώντας στο AFP. «Προσπαθούμε να διαπιστώσουμε εάν μπήκαν στη χώρα παράνομα ή νομίμως» κατέληξε ο αρχηγός της Μαλαισιανής αστυνομίας.

article-2577185-1C29D69900000578-545_634x422.jpg

Δεν ήταν σωσίβια λέμβος το κίτρινο αντικείμενο στη θάλασσα

Το πρωί της Δευτέρας, σήμανε συναγερμός στη Μαλαισία, μετά από την ενημέρωση πως σωστικά συνεργεία εντόπισαν στη θαλάσσια περιοχή των ερευνών ένα κίτρινο αντικείμενο που έμοιαζε με σωσίβιο ή σωστική λέμβο.

article-2577185-1C29E40100000578-104_634x423.jpg
Στο σημείο έσπευσε ελικόπτερο αλλά διαπιστώθηκε πως δεν πρόκειται για τίποτα από τα δύο, με αποτέλεσμα ακόμη μία ελπίδα για τον εντοπισμό του μοιραίου αεροσκάφους να χαθεί.

ΠΕΝΤΕ επιβάτες έκαναν check-in αλλά δεν επιβιβάστηκαν ποτέ

Μέχρι στιγμής, όλα τα ενδεχόμενα είν��ι ανοιχτά, ενώ δεν έχει αποκλειστεί και αυτό της τρομοκρατικής ενέργειας, αφού δυο από τους επιβάτες ταξίδευαν με κλεμμένα διαβατήρια.

Οι τελευταίες πληροφορίες, αναφέρουν πως πέντε επιβάτες έκαναν check-in, αλλά δεν επιβιβάστηκαν ποτέ στη μοιραία πτήση. Μάλιστα σύμφωνα με τις αρχές της Μαλαισίας, ούτε οι αποσκευές τους ταξίδεψαν.

Εξετάζεται επίσης η πιθανότητα το Boeing 777 να διαλύθηκε στον αέρα.

Τις τελευταίες ώρες, οι Αρχές του Βιετνάμ υποστηρίζαν πως αεροσκάφος έρευνας και διάσωσης (στη θαλάσσια περιοχή που θεωρείται πως κατέπεσε το αεροσκάφος), εντόπισε αντικείμενα τα οποία ίσως και να ανήκουν στο μοιραίο Boeing.

Ωστόσο, έπειτα από έρευνα που έγινε στην περιοχή όπου βρέθηκαν τα υποτιθέμενα συντρίμ��ια, διαπιστώθηκε πως δεν ανήκουν στο Boeing 777, και δεν αποτελούν κομμάτια από την ουρά ή την εσωτερική του πόρτα. Οι Αρχές, περίμεναν το πρώτο φως της ημέρας, ώστε τα σωστικά πλοία που έφτασαν στην περιοχή να το επιβεβαιώσουν.

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος, αναφέρει πως «το γεγονός ότι δεν καταφέραμε να βρούμε συντρίμμια μέχρι τώρα φαίνεται να οδηγεί στο συμπέρασμα ότι το αεροπλάνο ενδεχομένως να διαλύθηκε στα 35.000 πόδια», και πρόσθεσε πως «εάν το αεροπλάνο είχε καταπέσει ανέπαφο στη θάλασσα από αυτό το ύψος και διαλυόταν κατά την πρόσκρουσή του στην επιφάνεια της θάλασσας, τα σωστικά συνεργεία θα είχαν εντοπίσει συγκεντρωμένα κάποια συντρίμμια».

Tέλος, τόνισε πως είναι πολύ πιθανό το Boeing 777 να διαλύθηκε στον αέρα λόγω μηχανικής βλάβης, και πως μέχρι ��τιγμής δεν υπάρχουν στοιχεία δολιοφθοράς.

Το σίγουρο, είναι πως ΟΛΑ βρίσκονται στον αέρα, και κανείς δεν ξέρει τι τελικά οδήγησε στην εξαφάνιση του αεροσκάφους: Τρομοκρατία, αεροπειρατεία, έκρηξη εν πτήσει, ή μηχανική βλάβη;

Ακόμα χειρότερο, είναι το γεγονός ότι σύμωνα με αξιωματούχους, ίσως και χρειαστούν χρόνια μέχρι να βρεθεί το Boeing.