​Με χειμωνιάτικο σκηνικό μας καλωσόρισε η νέα εβδομάδα. Ο Μάρτης, για μια ακόμα φορά, επιβεβαίωσε την παροιμία που τον θέλει «γδάρτη και κακό παλουκοκάφτη», επομένως δεν έχετε παρά να ντυθείτε ζεστά, επειδή το κρύο «ξυρίζει», ενώ περιμένουμε χιόνια μέχρι και στην Πάρνηθα σήμερα.

Αναλυτικά, περιμένουμε αυξημένες νεφώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με τοπικές βροχές στις πεδινές περιοχές, χιονόνερο στα ημιορεινά της Βόρειας Ελλάδας και χιόνια στα ορεινά.

Η θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα, θα κυμανθεί από 0 έως 8 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 5 έως 11 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 7 έως 13 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 6 έως 17 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 8 έως 15 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Στην Αττική, αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές στα βόρεια και ανατολικά του νομού και λίγα χιόνια στην Πάρνηθα. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 11 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι έως ισχυροί στο Σαρωνικό και ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις στο Νότιο Ευβοϊκό με τάση εξασθένησης από τις βραδινές ώρες.

Στη Θεσσαλονίκη, περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως τις βραδινές ώρες και χιόνια στα γύρω ορεινά. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 8 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι.