Πρώτη ανάρτηση: 10/03/2014 07:30

Τέλος δεν έχει το θρίλερ που βρίσκεται σε εξέλιξη τα τελευταία 24ωρα, με το αεροσκάφος Boeing της Malaysia Airlines, το οποίο όπως σας γράψαμε από το star.gr, χάθηκε από τα ραντάρ, ενώ πετούσε στα 35.000 πόδια, έχοντας 239 επιβαίνοντες.

Πριν από λίγο, σήμανε συναγερμός στη Μαλαισία, μετά από την ενημέρωση πως σωστικά συνεργεία εντόπισαν στη θαλάσσια περιοχή των ερευνών ένα κίτρινο αντικείμενο που έμοιαζε με σωσίβιο ή σωστική λέμβο.

Στο σημείο έσπευσε ελικόπτερο αλλά διαπιστώθηκε πως δεν πρόκειται για τίποτα από τα δύο, με αποτέλεσμα ακόμη μία ελπίδα για τον εντοπισμό του μοιραίου αεροσκάφους να ��αθεί.

ΠΕΝΤΕ επιβάτες έκαναν check-in αλλά δεν επιβιβάστηκαν ποτέ

Μέχρι στιγμής, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, ενώ δεν έχει αποκλειστεί και αυτό της τρομοκρατικής ενέργειας, αφού δυο από τους επιβάτες ταξίδευαν με κλεμμένα διαβατήρια.

Οι τελευταίες πληροφορίες, αναφέρουν πως πέντε επιβάτες έκαναν check-in, αλλά δεν επιβιβάστηκαν ποτέ στη μοιραία πτήση. Μάλιστα σύμφωνα με τις αρχές της Μαλαισίας, ούτε οι αποσκευές τους ταξίδεψαν.
100314072810_0515_jpg.jpg
Εξετάζεται επίσης η πιθανότητα το Boeing 777 να διαλύθηκε στον αέρα.

Τις τελευταίες ώρες, οι Αρχές του Βιετνάμ υποστηρίζαν πως αεροσκάφος έρευνας και διάσωσης (στη θαλάσσια περιοχή που θεωρείται πως κατέπεσε το αεροσκάφος), εντόπισε αντικείμενα τα οποία ίσως και να ανήκουν στο μοιραίο Boeing.

Ωστόσο, έπειτα από έρευνα που έγινε στην περιοχή όπου βρέθηκαν τα υποτιθέμενα συντρίμμια, διαπιστώθηκε πως δεν ανήκουν στο Boeing 777, και δεν αποτελούν κομμάτια από την ουρά ή την εσωτερική του πόρτα. Οι Αρχές, περίμεναν το πρώτο φως της ημέρας, ώστε τα σωστικά πλοία που έφτασαν στην περιοχή να το επιβεβαιώσουν.

article-2576641-1C261D9F00000578-445_634x422.jpg
Υψηλόβαθμος αξιωματούχος, αναφέρει πως «το γεγονός ότι δεν καταφέραμε να βρούμε συντρίμμια μέχρι τώρα φαίνεται να οδηγεί στο συμπέρασμα ότι το αεροπλάνο ενδεχομένως να διαλύθηκε στα 35.000 πόδια», και πρόσθεσε πως «εάν το αεροπλάνο είχε καταπέσει ανέπαφο στη θάλασσα από αυτό το ύψος και διαλυόταν κατά την πρόσκρουσή του στην επιφάνεια της θάλασσας, τα σωστικά συνεργεία θα είχαν εντοπίσει συγκεντρωμένα κάποια συντρίμμια».

article-2576641-1C25E33200000578-492_634x487.jpg
Tέλος, τόνισε πως είναι πολύ πιθανό το Boeing 777 να διαλύθηκε στον αέρα λόγω μηχανικής βλάβης, και πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν στοιχεία δολιοφθοράς.

Το σίγουρο, είναι πως ΟΛΑ βρίσκονται στον αέρα, και κανείς δεν ξέρει τι τελικά οδήγησε στην εξαφάνιση του αεροσκάφους: Τρομοκρατία, αεροπειρατεία, έκρηξη εν πτήσει, ή μηχανική βλάβη;

Ακόμα χειρότερο, είναι το γεγονός ότι σύμωνα με αξιωματούχους, ίσως και χρειαστούν χρόνια μέχρι να βρεθεί το Boeing.

Εντωμεταξύ, όπως ανέφερε ο ανταποκριτής του Star στη Νέα Υόρκη, Δημήτρης Σουλτογιάννης, οι ΗΠΑ έχουν στείλει στην Κουάλα Λουμπούρ ομάδα πρακτόρων του FBI που ασχολείται με την καταπολέμηση της Διεθνούς Τρομοκρατίας. Επίσης στο σημείο, έχουν φτάσει μέλη του αμερικανικού Συμβουλίου Ασφαλείας Μεταφορών (NTSB), της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας καθώς και της εταιρείας Boeing.

Κάντε κλικ και δείτε περισσότερα από την εκπομπή LIVE U και τον ανταποκριτή του Star στη Νέα Υόρκη, Δημήτρη Σουλτογιάννη...