Μέσα από τις ματωμένες σελίδες του βιβλίου, που έγραψε ο Δημήτρης Κουφοντίνας, κάνει λόγο για κρυμμένα μυστικά της οργάνωσης που ποτέ δεν ανακάλυψαν οι αστυνομικοί.

Μιλά για έναν επιχειρηματία που του έδινε πληροφορίες για την ελίτ της ελληνικής κοινωνίας. Τον φώναζε Γέρο .Δεν αποκαλύπτει το όνομα του γιατί έχει πεθάνει όπως λέει. Αναφέρεται στις συναντήσεις που είχε μαζί του και πως του μετέφερε τις πληροφορίες. Υποστηρίζει οτι ολες οι πληροφοριες που συγκεντρωναν τα μελη της οργάνωσης για όσους έβαζαν στο στόχαστρό τους, βρίσκονταν σε εναν μεγαλο υπολογιστη που ποτέ δεν βρήκαν οι αστυνομικοί. Κάνει λόγο για γιάφκες στα Σεπόλια και τη Λουϊζης Ριανκούρ που δεν εντοπίσθηκαν. Αποκαλύπτει που εκπαιδεύονταν. Στη Βραυρώνα, το Γραμματικό και το Σέσι, εκεί μάθαιναν πως να εκτοξεύουν ρουκέτες, οι τρομοκράτες.

Ο αρχιεκτελεστής υποστηρίζει ότι σκόπευαν να δολοφονήσουν πρώην αρχηγούς Ενόπλων Δυνάμεων και να απαγάγουν αμερικανό αξιωματούχο. Ο «Φαρμακοχέρης» της οργανωσης που συμμετείχε σε 11 δολοφονίες ,δεν αποκαλύπτει όμως που βρίσκονται το 45άρη, το πιστόλι με το οποίο έγινε η πρώτη δολοφονία, η γραφομηχανή και η πρώ��η σφραγίδα της 17 Νοέμβρη.

Δικαίωμα στην ελευθερία χωρίς δικαίωμα στη ζωή δεν υπάρχει. Αυτό έχει αναρτήσει στη βιτρίνα του βιβλιοπωλείου της η Αρετή Γεωργίλη, η ιδιοκτήτρια βιβλιοπωλείου στο κέντρο της Αθήνας, η οποία ενημερώνει τους πελάτες της ότι δεν πουλά το βιβλίο του Δημήτρη Κουφοντίνα.

«Οι άνθρωποι που «πατάνε στο αίμα των θυμάτων και παριστάνουν τους δημοκράτες» είναι «οι πιο ακραίοι φασίστες» δήλωσε σήμερα η Ντόρα Μπακογιάννη, αναφερόμενη στον Δημήτρη Κουφοντίνα και στο βιβλίο του, σε συνέντευξή της στη ΔημόσιαΤηλεόραση.

«Ο Κουφοντίνας δεν μπορούσε να κάνει διάλογο με τον Παύλο Μπακογιάννη, μπορούσε μόνο να βγάλει το 45άρι και να του φυτέψει 10 σφαίρες στην πλάτη», ε��πε.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας έχει καταδικαστεί 11 φορές σε ισόβια για τη συμμετοχή του σε 200 αδικήματα που έγιναν σε 84 ενέργειες τις οποίες διέπραξε ως μέλος της 17 Νοέμβρη. Είναι αυτες οι πραξεις που αναλυει μεσα απο τις σελιδες του βιβλιου του.