Πρώτη ανάρτηση 11.31

Νέα συγκλονιστική τροπή παίρνει υπόθεση με αρπαγή βρέφους στην Κατερίνη, καθώς στην υπόθεση φαίνεται να εμπλέκεται η ίδια αθίγγανη που είχε τη μικρή Μαρία στα Φάρσαλα, η οποία αποδείχθηκε τελικά ότι ήταν παιδί Ρομά από τη Βουλγαρία!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, η 58χρονη αθίγγανη στην Κατερίνη, που εμφανιζόταν σαν μητέρα του βρέφους, φέρεται να ισχυρίσθηκε ότι της το παρέδωσε η ίδια γυναίκα από τα Φάρσαλα, η οποία παρίστανε τη μητέρα της μικρής Μαρίας!

Η αφορμή ήταν το γεγονός ότι η αστυνομία συνέλαβε την ίδια μαζί έναν 59χρονο Ρομά, στην Κατερίνη, όπου και βρέθηκε στο σπίτι τους το κοριτσάκι, που όπως αποδείχθηκε δεν ήταν δικό τους παιδί.

Το ζευγάρι υποστήριξε στην αστυνομία ότι το μωράκι, που η ηλικία του δεν είναι εξακριβωμένη, αλλά φέρεται να είναι ενός έτους του το έδωσε η 41χρονη γυναίκα από τα Φάρσαλα στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2013.

Μετά από έρευνες της αστυνομίας προέκυψε ότι τον Σεπτέμβριο του 2013 οι δύο Ρομά είχαν καταφέρει να εκδοθεί από το Τμήμα Γεννήσεων του Δήμου Αθηναίων απόσπασμα ληξιαρχικής πράξης γέννησης του παιδιού, όμως η γυναίκα δεν κατάφερε να δηλώσει το μωρό στην οικογενειακή της μερίδα στον Δήμο Κατερίνης.

Όσον αφορά στην 41χρονη που σύμφωνα με τους Ρομά, τους παρέδωσε το κοριτσάκι, βρίσκεται ήδη στη φυλακή για την άλλη υπόθεση.

Το μωρό, το οποίο χαίρει άκρας υγείας, παραδόθηκε στην κοινωνική υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας, ενώ σε βάρος του ζευγαριού από την Κατερίνη σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της αρπαγής ανηλίκου, υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης και διατάραξη οικογενειακής τάξης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης, ο οποίος τους άσκησε δίωξη για κακου��γηματικού χαρακτήρα πράξεις.

Το βρέφος νοσηλεύεται σε πολύ καλή κατάσταση στο νοσοκομείο της Κατερίνης και τη Δευτέρα θα συνεδριάσουν οι αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες προκειμένου να αποφανθούν για το αν θα σταλεί για φιλοξενία σε κάποιο ίδρυμα.