​Πρώτη ανάρτηση: 08/03/2014, 08:42

Όσο περνούν οι ώρες τόσο λιγοστεύουν οι ελπίδες για να εντοπιστούν ζωνταντοί οι 239 επιβάτες του Boeing Β777-200 των αερογραμμών της Μαλαισίας που εξαφανίστηκε από τα ραντ��ρ την ώρα που πετούσε πάνω από τον εναέριο χώρο του Βιετνάμ.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των σωστικών συνεργείων για να μπορέσουν να εντοπίσουν κάποιο στοιχείο που θα οδηγήσει στον εντοπισμό του αεροσκάφους.

Αξιωματικός του ναυτικού του Βιετνάμ, υποστήριξε ότι το αεροσκάφος συνετρίβη στην θάλασσα, 153 ναυτικά μίλια από το νησί Το Τσου του Βιετνάμ, όμως επίσημα οι υπεύθυνοι της εταιρείας δηλώνουν ότι δεν γνωρίζουν τι έχει συμβεί με το αεροπλάνο.

mal-rad-470.jpg

Ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας, Χισαμουντίντ Χουσέιν, διέψευσε πάντως τις πληροφορίες ότι το αεροσκάφος συνετρίβη, δηλώνοντας ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για κάτι τέτοιο.

«Κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να εντοπίσουμε το αεροσκάφος (...) Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι έχει εξεταστεί κάθε πιθανότητα. Αναμένουμε ακριβείς πληροφορίες από τον στρατό της Μαλαισίας. Εκείνοι αναμένουν πληροφορίες από τη βιετναμέζικη πλευρά», δήλωσε στους δημοσιογράφους κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ.


aeroplano1.jpg

Το αεροσκάφος εκτελούσε το δρομολόγιο από την Κουάλα Λουμπούρ στο Πεκίνο. Απογειώθηκε από την πρωτεύουσα της Μαλαισίας στις 00:21, τοπική ώρα, δηλαδή στις 14:21 το μεσημέρι της ��αρασκευής, κι ενώ αναμενόταν να προσγειωθεί στο Πεκίνο στις 06:00 π.μ (22:30 GMT), τα ραντάρ έχασαν κάθε επαφή στις 02:40 π.μ.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους της αεροπορικής εταιρείας υπάρχει έντονη ανησυχία για την τύχη των επιβατών, ενώ συγγενείς των Κινέζων που επέβαιναν στο αεροπλάνο ξέσπασαν σε κραυγές και κλάματα, αφού κατά πάσα πιθανότητα το αεροσκάφος έχει συντριβεί.

aeroplano2.jpg

Ανάμεσα στους επιβάτες δεν υπάρχει κανένας Έλληνας, όμως όπως ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρεία, στο αεροπλάνο επέβαιναν 153 επιβάτες που κατάγονται από την Κίνα, ανάμεσά τους και ένα βρέφος, 38 από την Μαλαισία, 12 από την Ινδονησία, επτά από την Αυστραλία, τέσσερις, συμπεριλαμβανομένου κι ενός βρέφους, από τις ΗΠΑ, 32 από τη Γαλλία, δύο από τη Νέα Ζηλανδία, δύο από την Ουκρανία, δύο από τον Καναδά, ένας από την Ρωσία, ένας από την Ιταλία, ένας από την Ταϊβάν, ένας από την Ολλανδία και ένας από την Αυστρία.

aeroplano3.jpg

Το αεροσκάφος είχε καύσιμα για επτά ώρες, όμως το χρονικό αυτό περιθώριο έχει ήδη παρέλθει, εντείνοντας ακόμα περισσότερο τους φόβους για την τύχη των επιβατών.

Ήδη οι υπεύθυνοι της εταιρείας έχουν ξεκινήσει να ενημερώνουν τους συγγενείς των επιβατών ότι το αεροσκάφος δεν έχει προσγειωθεί και τους προετοιμ��ζουν για το χειρότερο ενδεχόμενο.

aeroplano4.jpg

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το συγκεκριμένο αεροσκάφος είχε ένα ατύχημα και τον Αύγουστο του 2012, όταν συγκρούστηκε με αεροσκάφος των αερογραμμών China Eastern Airlines, καταστρέφοντάς του την ουρά στο αεροδρόμιο της Σανγκάης.

aeroplano5.jpg

Η περιοχή πάνω από την οποία πετούσε το αεροσκάφος την ώρα που χάθηκαν τα ίχνη του είναι πυκνή σε βλάστηση, δυσχεραίνοντας ακόμα περισσότερο το έργο των αρχών.