Στη σύλληψη ενός 23χρονου από την Αθήνα που εκβίαζε ανήλικες κοπέλες μέσω του Facebook, προχώρησαν το βράδυ της Πέμπτης, οι άνδρες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Ειδικότερα, ο πατέρας μιας 11χρονης κατήγγειλ�� ότι, άγνωστο άτομο υποδυόμενο ανήλικα κορίτσια, σε δύο προφίλ στο Facebook, συνομιλούσε με την κόρη του και αφού την έπεισε να του στείλει προσωπικές της φωτογραφίες, στη συνέχεια απαιτούσε εκβιαστικά να του στείλει και άλλες με γυμνό περιεχόμενο, για να μην δημοσιοποιήσει αυτές που είχε ήδη στη κατοχή του.

Η ανήλικη φοβούμενη τις απειλές, του έστειλε τρεις φωτογραφίες της, τις οποίες το άτομο αυτό δημοσιοποίησε σε ένα από τα προφίλ.

Από την ψηφιακή διαδικτυακή έρευνα των αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που έγινε στο πλαίσιο της άρσης του απορρήτου, μετά από εισαγγελικό βούλευμα, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του 23χρονου.

Χθες το βράδυ έκαναν έρευνα στο σπίτι του, παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και μια φορητή συσκευή αποθήκευσης (usb), στα οποία υπήρχαν αποθηκευμένες οι επίμαχες και άλλες φωτογραφίες της ανήλικης καθώς και φωτογραφίες από άλλη ανήλικη κοπέλα.

Παράλληλα από την επιτόπια αυτοψία στον υπολογιστή, ταυτοποιήθηκε ότι είναι ο διαχειριστής των επίμαχων προφίλ στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο 23χρονος οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.