Πρώτη Ανάρτηση: 06/03/2014 11:54

Στην πλατεία Κλαυθμώνος, απ' όπου ξεκ��νησαν, επιστρέφουν εκπαιδευτικοί και σχολικοί φύλακες που τελικά έφτασαν μέχρι το Κολωνάκι παρά την απαγόρευση των πορειών στο κέντρο, λόγω της επίσκεψης του γερμανού Προέδρου στην Αθήνα.

Η Ακαδημίας, η Σταδίου και η Πανεπιστημίου έχουν ανοίξει, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία να διεξάγεται κανονικά. Επίσης ανοιχτό πλέον είναι και το μετρό στο Σύνταγμα.

Όπως σας γράψαμε νωρίτερα από το star.gr, η κορυφή της πορείας έχει φτάσει στη Σκουφά όπου κλούβες των ΜΑΤ δεν τους άφηναν να προχωρήσουν άλλο.

Προηγήθηκε συγκέντρωσή τους στις 12:30 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Εντωμεταξύ, ένταση επικράτησε λίγο μετά τις 11.30 το πρωί στην οδό Σταδίου, στο ύψος της Ομήρου, όπου διαδηλωτές επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να κινηθούν προς το υπουργείο Οικονομικών. Έγινε χρήση χημικών από τα ΜΑΤ ενώ οι αστυνομικοί προχώρησαν και σε προσαγωγές.

Κάποιοι από τους διαδηλωτές κατάφεραν να περάσουν το μπλόκο αλλά αργότερα οδηγήθηκαν από την αστυνομία και πάλι πίσω από το φράγμα που έχει στηθεί στο σημείο από δυνάμεις των ΜΑΤ. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, από την ένταση τραυματίστηκε ελαφρά ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Χαράλαμπος Αγγουράκης, ο οποίος σε δηλώσεις τους στην κάμερα του Star είπε πως το ΚΚΕ θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό των ανέργων μέχρι αυτοί να δικαιωθούν.

Τέλος, να σημειωθεί πως τραυματίστηκαν ελαφρά περίπου τρεις ακόμα διαδηλωτές, ωστόσο τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και είναι καλά στην υγεία τους.

Όπως σας είχαμε γράψει νωρίτερα στο star.gr, στις 10.00 το πρωί τα συνδικάτα συγκεντρώθηκαν στην Ομόνοια για την ανεργία.

Την συγκεκριμένη διαδήλωση προγραμμάτισαν τα συνδικάτα Οικοδόμων Αθήνας, Κλωστοϋφαντουργίας, Ιματισμού και Δέρματος, τα Σωματεία στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, του Μετάλλου Αττικής, η Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων και η Ένωση Ηλεκτροτεχνιτών Αττικής.

Εν τω μεταξύ, εξαιτίας των δρακόντειων μέτρων ασφαλείας η κατάσταση στους δρόμους είναι δύσκολη.