Θα συναντηθεί ξανά με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ την Πέμπτη στη Ρώμη ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι ο οποίος δήλωσε την Τετάρτη από το Παρίσι ότι οι συνομιλίες που διεξήχθησαν μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας απέτυχαν να καταλήξουν σε οποιαδήποτε συμφωνία για την επίλυση της ουκρανικής κρίσης, αλλά οι δύο δυνάμεις συμφώνησαν να «συνεχίσουν τις εντατικές διαβουλεύσεις στις επόμενες ημέρες».

Επίσης, ο Αμερικανός υπουργός υπογράμμισε ότι όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές συμφώνησαν να επιδιώξουν την αποκλιμάκωση των εντάσεων στην Ουκρανία μέσω του διαλόγου.

Ο Κέρι ανέφερε ότι η Ουάσιγκτον είναι έτοιμη να συνεργαστεί με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, ενώ κάλεσε για μια ακόμη φορά τη Ρωσία να αποσύρει τα στρατεύματά της από την Κριμαία.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας τόνισε ότι υπάρχουν «κάποιες ιδέες στο τραπέζι» για την αποκλιμάκωση των εντάσεων στην Ουκρανία κι ότι θα συζητήσει σχετικά με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.

Ο Κέρι προσέθεσε ότι είχε «μηδενικές προσδοκίες» για το ενδεχόμενο μιας ρωσοουκρανικής συνάντησης στο Παρίσι.

Πούτιν - Μέρκελ: Τηλεφώνημα για να «εξομαλυνθεί» η κατάσταση στην Ουκρανία

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ είχαν τηλεφωνική συνομιλία την Τετάρτη σχετικά με τις εν εξελίξει και τις πιθανές διεθνείς πρωτοβουλίες για να εξομαλυνθεί η κατάσταση στην Ουκρανία.


Τηλεφωνική συνομιλία είχε και ο Μπαράκ Ομπάμα με τον Ντέιβιντ Κάμερον.

Σε πλήρη αναθεώρηση των σχέσεων με τη Ρωσία προχωρά το ΝΑΤΟ

Πλήρη επανεξέταση της συνεργασίας του με τη Ρωσία ανακοίνωσε την Τετάρτη το ΝΑΤΟ, μετά το Συμβούλιο ΝΑΤΟ-Ρωσίας στις Βρυξέλλες. Σε μία προσπάθεια να πιέσει τη Μόσχα, η Συμμαχία ανακοίνωσε ότι «παγώνει» τα σχέδια για μία κοινή επιχείρηση που σχετίζεται με τα συριακά χημικά όπλα. Κριτήρια ��υχρού Πολέμου εφαρμόζει η Συμμαχία, λέει ο ρώσος απεσταλμένος στο ΝΑΤΟ.

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, είπε ότι οι αξιωματούχοι των επιτελείων της Συμμαχίας δεν θα πραγματοποιούν πλέον επαφές με τους ρώσους αξιωματούχους των επιτελείων, ενώ θα αυξήσουν τις επαφές τους με την ουκρανική πολιτική και στρατιωτική ηγεσία.