Πρώτη Ανάρτηση: 05/03/2014 19.25

Το απόγευμα της Τετάρτης φιλορώσοι διαδηλωτές ανακατέλαβαν το κτίριο της κυβέρνησης της πόλης Ντονέτσκ, στην ανατολική Ουκρανία.


Περίπου 200 διαδηλωτές άνοιξαν τις μπροστινές πύλες και μπήκαν στο κτίριο αψηφώντας τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που είχαν συγκεντρωθεί έξω από αυτό μετά την εκκένωσή του.

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα στο κτίριο είχε υψωθεί η ουκρανική σημαία, αντικαθιστώντας τη ρωσική που κυμάτιζε σε αυτό από το περασμένο Σάββατο.

Το Κίεβο υποστηρίζει ότι οι διαδηλώσεις οργανώθηκαν από τη Μόσχα, για να δικαιολογήσει μια στρατιωτική επέμβαση στην Ουκρανία.

Διαψεύδει ο ΟΗΕ τη σύλληψη του απεσταλμένου του από ενόπλους στην Κριμαία

Ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Γιαν Ελίασον διέψευσε την πληροφορία, δηλαδή ότι ο Ρόμπερτ Σέρι συνελήφθη από ενόπλους και κρατείται όμηρος στην Κριμαία.

Ο Ελίασον είπε πως ο Σέρι δέχτηκε απειλές αλλά δεν κρατείται.

Νωρίτερα, το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι ένστολοι ένοπλοι σταμάτησαν το αυτοκίνητο του Σέρι ενώ έφευγε από τη ναυτική βάση της Συμφερόπολης και επιχείρησαν να τον οδηγήσουν δια της βίας στο αεροδρόμιο της πόλης.

Εκείνος αρνήθηκε και οι δράστες "εξακολουθούν να τον κρατάνε".

Μπαν Γκι-μουν: "Καλώ όλες τις πλευρές να μειώσουν τις εντάσεις στην Ουκρανία"

Παράλληλα, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν κάλεσε σήμερα «όλες τις πλευρές» στην ουκρανική κρίση να αποκλιμακώσουν την ένταση και να ξεκινήσουν «έναν εποικοδομητικό διάλογο».

«Καλώ όλες τις πλευρές να μειώσουν τις εντάσεις, να περιορίσουν τις δηλώσεις τους και να συναντηθούν ώστε να ξεκινήσει ένας εποικοδομητικός διάλογος για να επιλυθεί το πρόβλημα», δήλωσε στον Τύπο ο Μπαν Γκι-μουν.

Δείτε περισσότερα από τον απεσταλμένο του Star στην Ουκρανία, Κώστα Καζακόπουλο...